Noutati :

Soseaua e tot la 0% realizare. Bate in continuare vantul pe santierul celei de-a treia descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Amenintarea cu ruperea contractului nu l-a impresionat pe constructor. Video

26 mai, 2022 - 12:35 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
26

TIMISOARA. Ar trebui sa fie gata in martie anul viitor, dar lucrarea e in continuare la 0% grad de realizare. Vorbim despre construirea soselei de 10 km care sa asigure o noua conexiune cu Autostrada Vestului la Sanandrei.

In aprilie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu il ameninta pe antreprenor cu rezilierea contractului, dar degeaba. Nu s-a miscat nimic notabil de atunci pe santier.

Stau marturie imaginile prezentate de opiniatimisoarei.ro, filmate atat la inceputul lunii mai, cat si acum.

Printre putinele interventii facute pe traseu s-au numarat decopertari de strat vegetal si niste masuratori topografice, toate pentru… organizarea de santier, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

In acest rastimp, Consiliul Judetean a lansat zilele trecute licitatia pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca documentatia pentru reconfigurarea intersectiei cu Drumul National Timisoara – Arad.

Conform anuntului din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, trebuie realizate Studiul de Fezabilitate, Studiul geotehnic, cel topografic, expertiza tehnica si alte documentatii, inclusiv cadastrale, in vederea obtinerii autorizatiilor, respectiv a exproprierilor necesare amenajarii intersectiei DJ 692 cu DN 69.
Valoarea estimata a contractului este de 106.000 lei fara TVA, adica aproximativ 25.000 de euro cu TVA.
Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 2 iunie.

***

Va reamintim, contractul pentru construirea noii descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului 2020. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.

Traseul drumului de legatura incepe cu 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Durata de executie a contractului, iscalit inca din ianuarie 2021, este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

Aceasta inseamna ca termenul de finalizare este martie 2023.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 26comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Pana la sfârșitul anului sunt șanse sa decoperteze tot stratul vegetal. Felicitari Sorin Grindeanu !

  • Cretinoid spart în bulan, Grindeanu poate doar să-i rezilieze contractul acestei firme care a ajuns din postura de unic licitator pe vremea gargaragiului Drulă să primească un contract atât de bine făcut încât dacă îi anulează contractul, firma găsită de marele Drulă va câștiga mai mult decât dacă ar face lucrarea. Dar tu ești prea pensat să înțelegi toate lucrurile astea.

   • Nu mai scrie prostii. Toate contractele trebuie relicitate pentru ca altfel dau firmele faliment din cauza preturilor care au iesit din schemele de compensare prevazute. Fie se asteapta o revenire la normal. Nu are nicio treaba cu vreun ministru. Oricum se va vedea ca se va merge cu frana trasa la infrastructura cum a fost tot timpul sub USL, in schimb se vor da pomeni.

   • Dupa cum spune articolul „contractul pentru construirea noii descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului 2020”

    Ia spune domnu analfabet functional, cine a fost ministru al transporturilor care a pregatit procedura si licitatia pentru lucrare in vara anului 2020? Incepe cu Bo si se temina cu de, omu’ bun la toate de la penele.
    Sa le multumesti lui si la barcagiul Grindeanu pentru mareata pregatire a contractului si implementarea lui. Cat despre Drula, in perioada aia se facea proiectarea si nu avea ce executie sa supravegheze nici daca voia.

    „Durata de executie a contractului, iscalit inca din ianuarie 2021, este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor”

    Luati cu paine baieti, ca va mai pregateste usele cadouri multe de acum incolo

 2. am vorbit cu nica, a zis ca il doare in cot de drumul asta, acum e prioritar strandul.

 3. Las ca acum e prioritar Aquapark-ul de la Parta :))))) legalize weed . Nica dute si canta pe la alte mese .

  • Cretinilor N(e)ica Nimeni sau sluga lui Ali Baba de Teleormankistan nu pot face altceva decât să rezilieze contractul acestei firme găsită de Drulă cu care a făcut un contract beton care dacă va fi reziliat, ceea ce și provoacă, va câștiga mai mult decât dacă ar executa lucrarea.

 4. As vrea sa stiu si eu daca se depun 10% garantie după semnarea contractului? Dacă nu, ei va rad in nas și– si cad de ale lor.

 5. Deci bătătura la Giarmata se numește descărcare am mai învățat ceva și bine că acolo nu bate vântul și se lucrează de rupe.

 6. O alta realizare marca Grindeanu. Despre asta nu scrie pe FB ?

 7. E cineva atât de prost încât să creadă în amenințările lui Grindeanu ? Cred că constructorii rad de el. Au un contract, avocați așa că oug13 poate sa dea din gura cat vrea.

 8. Pe șantierul ăsta nu vine Grindineanu in vizită de lucru ?

  • Te-ai întrebat vreodată de câte ori a fost maimuța urlătoare Drulă pe șantierul centurii Timișoarei ca ministru al transporturilor și ca deputat de Timiș??
   Pe deasupra a mai și mințit cu Ruben Biberon că a deblocat problema sensului girstoriu de pe drumul al cui nume îl purtați și centura Timișoarei.

 9. Penalizari pt. intarzieri in executie nu avem ?

 10. ia uite cine era ministru al transporturilor cand a fost licitat si adjudecat contractul:
  106. Lucian Nicolae Bode 4.XI.2019 – 23.XII.2020
  asa ca nu mai mancati cacat ca Drula a fost, penibililor
  mama voastra de uselisti

 11. La noi există legi cît lumea numai cine să le impună dacă nimeni nu se ocupă,ori nau chef ori nu cunoaște legile,mai există varianta trei petardele fumigene cu care lucrează Grindeanu.

 12. Numai realizari marete are PSD-ul ! Felicitari ! Grindeanu presedinte !

 13. Daca dupa 2 ani e 0% sa se calculeze in cati ani se va termina lucrarea. Premiu : un carnet rosu de membru PSD.

 14. S-au activat iar postacii USR-ist sa mai ia 2 lei pe postare.
  Dau vina pe Grindeanu ca USR-istul lor a ales firma asta pentru constructie.
  Da nu va e rusine mai jegurilor sa tot postati minciuni?
  Alta treaba nu aveti decat sa lingeti dosul lui Drula?

  • s-au activat prostacii penelisti

   Iaca sinistru tranporturilor de pe bancheta din spate care a ales pe italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., in vara anului 2020:

   CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția drumului de legatură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69

   INFORMAȚII SUPLIMENTARE

   C.N.A.I.R. S.A., în calitate de Autoritate Contractantă, a publicat în SEAP, în data de 27.03.2020 Anunțul de participare nr. CN1020051, împreună cu toată Documentația de Atribuire aferentă contractului prin care a fost demarată procedura de licitație deschisă în vederea atribuirii contractului.

   Data de 04.08.2020 a fost termenul limită de depunerea ofertelor, data până la care a depus oferta un singur operator economic, TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A.

   Evaluare a ofertei s-a desfășurat în perioada 04.08.2020 – 07.01.2021.

   În data de 07.01.2021 a fost transmisă comunicarea rezultatului procedurii către ofertantul declarat câștigător.

   Saracu Drula a fost ales ministru de Craciun in 2020 si pana in 7 ianuarie 2021 nici macar nu a preluat ministerul de la somnorosul Bode. Iar pe langa asta cel care a semnat contractul a fost directorul C.N.A.I.R. S.A, pus in functie de… ghici penele
   Dar USR e desigur vinovat pentru alegerea procedurii de licitatie si a castigatorului.

 15. 0% Grindeanu. Înafara de sluga lui Dragnea nu se pricepe la nimic.

 16. Ce frumos arata câmpul, pardon șoseaua construita de Grindeanu ! Probabil e o greșeală in text. E la 90% nu 0% !

 17. E bine ! Acuși e gata !

 18. NICA=NIMICA!

 19. Se construiește cu PSD-ul ! Se vad marile realizări : 0% !

 20. credeati ca impresionati constructorul? Ala si-a luat banii si i-a cheltuit. Vile, masini scumpe, curve si alte cele. I se rupe lui de soseaua voastra.