Noutati :

Sosea ca-n palma, trecere peste calea ferata si sens giratoriu pentru locuitorii unei comune din Timis. Se modernizeaza drumul catre primul centru de legume si fructe

19 iunie, 2019 - 01:59 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMIS. Accesul rapid catre si dinspre DN6 pentru locuitorii comunei Tomnatic va fi asigurat prin ranforsarea si modernizarea drumului judetean 692B. Investitia Consiliului Judetean Timis este gandita si in perspectiva viitorului centru de legume si fructe pe care il construieste in localitate.

CITESTE SI: E cea mai spectaculoasa sosea din Timis si poate rivaliza cu Transalpina sau Transfagarasanul. Drumul de poveste deschis traficului nu departe de Timisoara. Foto si video 

Soseaua are o lungime de aproape 4 km, valoarea investitiei este estimata la putin sub 8 milioane lei si a fost lansata licitatia.

Castigatorul va avea la dispozitie o luna pentru proiectare si sase luni pentru executie. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – pret. Finantarea este asigurata din bugetul Consiliului Judetean.

Investitia presupune si relocarea unor stalpi de beton, dar si amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferata Timisoara – Sannicolau Mare. Sectorul de drum supus ranforsarii si modernizarii are originea la intersectia cu DN 6, unde va fi amenajata o giratie care sa preia in siguranta traficul generat de noul centru de fructe si legume, pana la limita sud-estica a intravilanului localitatii Tomnatic, spre localitatea Nerau, comuna Teremia Mare.

Investitia este un imbold pentru activitatea localnicilor si a celor care doresc sa investeasca in zona. Lucrarea va asigura circulatia in siguranta si confort, dezvoltarea economica zonala si reducerea poluarii. Facem ce nu s-a facut in zeci de ani in judet, investim in infrastructura, fara de care nu am putea vorbi de confortul cetatenilor si de crestere economica sustenabila”, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 8 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pe DN-6 (Tms – San.-Mare) exista 4 intersectii DN-6 cu CF , uitate „in istoria” ultimelor 120 de ani:
    – doua intersectii cu semafoare electrice din care cea cu intersectia DN-6 linia CF Tms-Arad (cu trafic relativ intens) nu este vizibila fiind montata in anii 19…! Oare nu se pot schimba??? Sau nimeni nu s-a decis „Pe banii cui”?
    In atatia ani de „democratie din ce in ce mai consolidata” nici un factor de raspundere nu s-a autosesizat??
    – doua intersectii „nesemaforizate” (pe un DN cu virtuti EU) la care sau facut doua amenajari: (1) au reparat intersectia CF-DN-c (dale de cauciuc; (2) au schimbat tablele indicatoare (in anii 19 …).
    Probabil se asteapta ca de la „Marea Viena” sa vina sesizarea ca dupa peste 120 de ani lucrurile ar trebui schimbate (vezi istoria podurilor, garantia s.a.m.d.). Poate trimiteti si niste „arheologi” sa clarifice „varsta intersectiilor” si sa le declare „monument istoric”.