Noutati :

Sorin Supuran: Voi face public raportul de audit de la STPT, voi vorbi de jaful facut ani de zile si despre cum intelege Nicolae Robu sa-si respecte agajamentele

28 iulie, 2018 - 08:52 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Demis de urgenta dupa nici 2 luni de la conducerea Societatii de Transport, pe cand era plecat din Timisoara intr-o delegatie, fostul director Sorin Supuran anunta noi dezvaluiri despre jaful facut ani de zile la STPT.

CITESTE SI: Le-a demascat smenurile de la STPT, asa ca l-au demis de urgenta pe directorul Sorin Supuran. Cine sunt membrii Consiliului de Administratie al Hotilor de la Regia de Transport Timisoara si reactia lui Nicolae Robu 

CITESTE SI: Sorin Supuran, dupa demiterea de la conducerea Societatii de Transport Timisoara: Ma mai intorc doar daca se dizolva Consiliul de Administratie. Cat despre salariu, am luat 300-500 de lei in ultimele doua luni 

Venit din zona privata si conducand o afacere de milioane de euro, Sorin Supuran a cerut la preluarea mandatului la STPT un audit pentru a stabili din capul locului ce se intampla in Societatea de Transport. Fostul director spune ca va face public raportul de control, dar va arata si cum intelege primarul Nicolae Robu sa-si respecte angajamentele.

Buna dimineata dragi prieteni, modul lipsit de onestitate și de orice noțiune de fair play în care au acționat vineri in absenta mea reprezentanții autorității tutelare în Consiliul de Administrație ma obliga sa aduc lămuriri referitoare la decizia de revocare a mea din funcția de Director General al STPT. Țin sa clarific unele aspecte, din respect pentru toți colegii mei din STPT( RATT )care au crezut ca împreună vom aduce o schimbare în transportul public timișorean. Voi face acest lucru într-o conferință de presă pe care o voi organiza în data de 10.08, la sediul. Maracana SRL, str. Marginii nr. 1 (șoseaua de centura a Timișoarei) unde voi face public și raportul de audit pe care l-am realizat de la preluarea mandatului și pana astăzi. Voi face cunoscute cauzele pentru care NU ati primit salariile si voi vorbi de jaful facut de ani de zile chiar de unii care au votat vineri revocarea mea despre cum intelege dl primar Robu sa isi respecte angajamentele. Despre cine sunt si pe cine reprezinta Dl Chis Culita, Buboi (foarte mare competenta examenul de bac la 37 ani),Avram Stanusoiu( jignea d nele auditoare de la curtea de conturi ca nu au facut bine raportul. Deplasari externe la Berlin, Geneva pe banii STPT),Bitea( singura calitate slugarnicia si ca a inceput sa ii placa la Bogsig), Mateut si Iapa C., membrii in C.A al STPT. Va mulțumesc pentru susținerea pe care mi-ați arătat-o!„, a notat sambata dimineata, pe pagina sa de Facebook Sorin Supuran.

O multime de angajati ai STPT si simpli timisoreni care isi pusesera nadejdea intr-o schimbare in bine la Societatea de Transport Public Timisoara i-au transmis mesaje de sustinere.

***

Va reamintim, cand Supuran era plecat in delegatie, seful Consiliului de Administratie al STPT Cosmin Buboi a trimis iute un convocator pentru vineri dimineata si i-a chemat la sedinta pe membrii CA sub pretextul ca trebuie transferate niste sarcini catre adjunctul Nicolae Bitea.

Totul fusese insa doar o manevra pentru a-l demite pe Sorin Supuran, care in mai putin de doua luni de cand preluase STPT-ul de la Ioan Goia, incepuse sa faca o multime de schimbari la Societatea de Transport, dar si sa scoata la iveala parte din ‘jaful’ facut de fosta conducere.

Om de afaceri in domeniul Transporturilor, Supuran a avut o cu totul alta viziune despre cum trebuie redresata falimentara Societate de Transport Public, iar asta n-a coincis cu aceea a celor care si-au facut jocurile pana acum impreuna cu fostul director Ioan Goia. Supuran a cerut un audit pentru a stii exact ce preia si si-a adus oameni de incredere.

Membrii Consiliului de Administratie de la STPT, care au votat vineri in mare viteza demiterea directorului plecat din tara, sunt in mare parte aceiasi care au votat, spre exemplu, pentru cumpararea de aparate de facut apa alcalina in baile STPT, care costa fiecare cat o masina, ‘investitie’ de peste 20.000 de euro, pe care fosta conducerea a facut-o in conditiile in care lefurile angajatilor nu erau platite integral de dinainte de Craciun.

CITESTE SI: Bataie de joc. Aparatele de facut apa alcalina si antioxidanta, care costa cat o masina fiecare, mai importante decat plata salariilor. Cum a ‘investit’ fostul director al Societatii de Transport Timisoara zeci de mii de euro 

Nicolae Robu: le-am zis colegilor sa nu-l demita pe Supuran. Nu e vinovat ca nu s-au achitat salariile la STPT

Cosmin Buboi, Nicolae Bitea, Culita Chis, Avram Stanusoiu, Ioan Mateut, membrii CA al STPT care l-au indepartat prin vot pe Sorin Supuran vineri, sunt toti apropiati ai lui Nicolae Robu. Cu exceptia directorului Directiei Tehnice din Primaria Timisoara, Culita Chis, ceilalti sunt PNL-isti cu acte in regula, unii esuati in politica, dar toti ‘oameni de paie’ ai liderului lor.

Asadar, chiar daca tanarul consilier personal al primarului Catalin Iapa a fost singurul care s-a abtinut de la vot, ceilalti au aprobat manevra cum le-a dictat… constiinta, brusc ingrijorati de felul in care conducea Supuran.

CITESTE SI: Cad primele capete la Societatea de Transport Public Timisoara. Sefii care au ramas fara functii 

CITESTE SI: ‘Nu putem obliga calatorii sa foloseasca doar o modalitate de plata pentru bilete’. Solutiile la care lucreaza reprezentantii Societatii de Transport Timisoara 

CITESTE SI: Se vede luminita de la capatul tunelului in problema salariilor de la Societatea de Transport Public Timisoara. Solutia salvatoare 

Si l-au pus in locul lui pe adjunctul Nicolae Bitea, un specialist in Tehnologia Produselor Agro-alimentare cu patalama, care e in proces tocmai cu STPT, dupa ce a fost dat afara de fostul director Ioan Goia.

Schimbarile vizibile pe care Supuran incepuse sa le faca la STPT, dar mai ales faptul ca verificarile din documente au scos la iveala lucruri revoltatoare, precum si decizia noului director de a trimite acasa din sefii de departamente pe motiv de incompetenta, n-au fost deloc pe placul celor care i-au sustinut lui Ioan Goia toate ‘manariile’ de la STPT.

CITESTE SI: Dezastru la RATT, dupa plecarea lui Goia. In ce conditii lucreaza angajatii societatii de transport public din Timisoara

CITESTE SI: Cu lefurile angajatilor neplatite cu lunile, fosta conducere a Societatii de Transport din Timisoara a bagat bani in table noi pentru statiile de vaporase. De ce au fost schimbate 

Nicolae Robu, ‘surprins’ de demiterea lui Sorin Supuran: motivul cu neplata salariilor e o prostie

Nicolae Robu sustine ca nu a fost informat intrutotul despre motivele demiterii lui Supuran inainte de intrunirea Adunarii Generale a Consiliului de Administratie de la STPT si mai ales ca le-ar fi spus colegilor sai liberali sa nu il schimbe de la conducerea Societatii de Transport.

Eu am fost informat ca va fi o sedinta de indata a Consiliului de Administratie pornita de la niste nemultumiri ale membrilor Consiliului vizavi de modul in care domnul Supuran exercita functia de director general. Mi-au spus ca ei vor sa fie radicali. Eu le-am transmis telefonic sa nu recurga la asa ceva si in primul rand am invocat absenta domnului Supuran si nu am mai stiut nimic pana acum, cand am fost instiintat ca s-a luat decizia de demitere…. Sedinta deindata a fost convocata de la faptul ca domnul Supuran, lipsind, a facut o delegare a prerogativelor de director general catre consilierul personal Leo De Maio, ceea ce este chiar deplasat. Aici au dreptate sa fie nemultumiti membrii Consiliului de Administratie. In orice institutie ai director general, director general adjunct, prerogativele vor ramane implicit la adjunct, nu le delegi la consilierul personal. Alta nemultumire este ca a angajat 15 oameni, despre care numai dansul stie, in schimb nu a fost concentrat sa angajeze personal productiv, adica oameni de care chiar este nevoie. Lasati-ma sa va spun ce au spus membrii Consiliului de Administratie ca ii nemultumeste. A fost o relatare a ce mi-au spus cand m-au anuntat ca ei doresc sa il demita. Mi-au spus ca el a fost mai mult absent si ca s-au ocupat de mersul lucrurilor altii acolo….„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Motivul invocat de Consiliul de Administratie cum ca Supuran e vinovat de neachitarea salariilor catre angajati e socotit drept ‘o prostie’ de catre primarul Nicolae Robu. Edilul sustine ca nu a fost informat ca una dintre nemultumirile CA e neplata lefurilor angajatilor.

Este o prostie. Nu are nicio vina domnul Supuran ca nu s-au achitat salariile. Asta e parerea personala. Nu mi-au spus despre nemultumirea asta. Toti au fost interimari si sunt…. Nu sunt de acord. O sa stau de vorba cu colegii din Consiliul de Administratie. V-am explicat ca i-am transmis domnului Buboi telefonic ca nu e cazul sa fie demis. Nu am putut sa discut detalii. Le-am spus foarte scurt, se poate lua inregistrarea de la operatorul de telefonie mobila, i-am spus in primul rand ca nu e cazul pentru ca domnul Supuran lipseste. Da, pot sa existe nemultumiri, o sa avem o discutie, eventul sa il avertizeze. Mi s-au adus la cunostinta nemultumiri, dar nu asta cu salariile, asta e o prostie„, a subliniat primarul Timisoarei.

Nicolae Robu e convins ca Nicolae Bitea trebuia sa-i tina, in absenta, locul lui Sorin Supuran

Nu stiu ce s-a intamplat. Daca privim problemele strict prin prisma legii, ei nu sunt subordonatii mei. Fiind vorba de un interimat prin care eu i-am asumat pe toti, ca echipa, si am transmis un semnal inspre AGA. AGA putea sa nu ii voteze. Ar fi trebuit sa nu il demita. De unele lucruri sunt multumit, de altele sunt nemultumit. Nu ma pronunt atat de repede pentru ca e de prea putin timp ca sa pot trage o concluzie… Eu nu pot sa trag o concluzie dupa 7 saptamani. I s-a imputat ca si-a propus salariu de 20.000 de lei. Asta, daca ma intrebati pe mine, a fost o greseala. Convocarea au facut-o cand au vazut acea hartie, mi-au si trimis-o sa o vad ca l-a delegat pe Leo De Maio sa ii tina locul de director general. Asta nu e in regula. Asta e motivul pentru care au convocat sa anuleze aceasta decizie. Ei considera ca a condus abuziv si discretionar totul. Intr-o societate publica nu se procedeaza discretionar ca nu e mosia nimanui. Asta i se imputa pe scurt. Eu doream sa avem o discutie lamuritoare… nu pot fi de acord cu aducerea a 15 oameni despre care eu nu stiu absolut nimic, aflu din presa ca au fost adusi. Ei spun ca s-a umplut paharul. Nu sunt de acord sa nu se colaboreze cu CA in conditiile in care toti sunt o echipa asumata de mine. Eu cu dl. Supuran am avut relatii foarte bune. Eu m-am mirat cand am primit astazi aceasta instiintare si chiar fotocopie dupa delegarea catre Leo De Maio„, a mai spus Nicolae Robu.

CITESTE SI: Ajutor valoros pentru transportul in comun din Timisoara. Voluntarii care aduc fosta RATT in era tehnologiei

Consilierii locali ai PSD se arata uluiti de ce s-a intamplat la Societatea de Transport Public.

Am aflat cu surprindere de hotararea Consiliului de Administratie. Cred ca era persoana potrivita si competenta sa restructureze din temelii Societatea de Transport Public local si cred ca decizia colegilor din Consiliul de Administratie este una absolut gresita. Motivarea acestei decizii cred ca nu poate fi sustinuta de niciun argument„, a declarat Daniel Idolu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Timisoara.

Iata care sunt membrii Consiliului de Administratie al STPT:

BUBOI LIGIUS-COSMIN – presedinte

SUPURAN SORIN – membru
NICOLAE BITEA – membru
AVRAM STANUSOIU CONSTANTIN – membru
MATEUT IOAN-ALEXANDRU – membru
JURITA ARSENIE – membru
CHIS CULITA – membru
CATALIN IAPA – membru
GOIA IOAN – membru

Vineri, Jurita, Goia si Supuran au lipsit, Iapa s-a abtinut, iar ceilalti au votat schimbarea directorului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ar trebui umpic de solidaritate si boicot ! Nu mai circulati cu STPT ! Sa dea faliment ! Sa apara un privat capabil nu o ciuma ca si Coltermul ! Pana cand tot suntem fraieri si acceptam sa sustinem nepotismele primarului nostru iobag ?

 2. Trebuie să citești doar titlul articolului ca să-ți dai seama că aici e ceva putred.
  Dintre toți cei din consiliul de administrație când aud numele lui Culiță CHIȘ fac criză de nervi.
  Dar să revin la domnul Supuran omul s-a descalificat înainte de a susține conferința de presă spunând că va face cunoscut jaful din STPT uitând că afară la Nürnberg aceast comportament descalifică pe orice manager indiferent ce valoare ar avea.
  Să înțelegem că dacă nu era demis ar fi mușamalizat totul? PENTRU ACEASTĂ GREȘALĂ NU AR MAI FI AVUT NICI O ȘANSĂ SĂ MAI FIE MANAGER .
  Încă o greșeală capitală a dlui Supuran a fost ieșirea în presa ostilă PNL cu o altă ideie de taxare contrazicand primarul și dând subiect de presă dăunătoare partidului din care face parte. Tot în Nürnberg oraș care dlui îi este foarte cunoscut acest lucru era cel puțin catalogat ca lipsă de respect pentru superiorul tău fie el și Robu și față de consiliul de administrație.
  Pentru că nemții, auaustriecii sunt acolo unde sunt se datorează disciplinei MANAGERIALE .
  Poti avea ce-a mai genială ideie, prima dată va fi dezbătută în consiliul de conducere și cu superiorul fie el și Robu după aia ieși în presă dar în nici un caz în presa ostilă până la urmă ție care acum te folosește pentru a slăbi PNL și a face jocul PSD-ului.
  Și să realizați de ce în acest oraș nu putem înainta civilizat s-au trezit deodată toti așa zișii liberali și unde merg tot în presa lui ALI BABA DE TELEORMAN acuzând primarul de complot împotriva unui ,,geniu” trezânduse din somn până si Coifan care atâta timp cât a fost la conducerea PNL a făcut pentru acest oraș mai puțin decât Ciuhandu cu CÂRPACI dar acum ca mare ,,liberal” mai dă o gură de aer PĂCĂLICIULUI DOBRA.

 3. Cu Nicolae Bitea am fost coleg. Era de departe cel mai slab din clasa. La propriu si la figurat. Este trist ca un astfel de personaj sa ajunga intr-o astfel de pozitie. Rusine PNL. Rusine ca o astfel de sluga sa ajuga acolo!

 4. Sa se faca lumina!!Sa stim si noi ce,, hram,, poarta conducerea urbei noastre dragi.Nu de alta,dar poate mai vor ..mandate
  la viitoarele alegeri!!

 5. Apropo,tovarasul Culita,cu cât se mai vând la ,,negru,,autorizațiile de taxi,tot cu 5000 de euroi sau o mai crescut prețul???