Noutati :

Sorin Supuran, dupa demiterea de la conducerea Societatii de Transport Timisoara: Ma mai intorc doar daca se dizolva Consiliul de Administratie. Cat despre salariu, am luat 300-500 de lei in ultimele doua luni

27 iulie, 2018 - 06:48 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Demis cu barbatie si fermitate, ziua ca hotii, pe cand era plecat din Timisoara intr-o delegatie, Sorin Supuran vorbeste cu calm despre decizia Consiliului de Administratie de la STPT care, intrunit de urgenta vineri dimineata, l-a indepartat de la conducerea Societatii de Transport Timisoara pe care o preluase cu mai putin de 2 luni in urma si unde incepuse sa faca schimbari insemnate.

CITESTE SI: Le-a demascat smenurile de la STPT, asa ca l-au demis de urgenta pe directorul Sorin Supuran. Cine sunt membrii Consiliului de Administratie al Hotilor de la Regia de Transport Timisoara si reactia lui Nicolae Robu 

Ceea ce s-a intamplat astazi este putin atipic. Exista un contract de mandat al meu care spune ca, daca ma revoca fara juste cauze, cineva trebuie sa raspunda. Iar juste cauze inseamna fie un raport al Curtii de Conturi ori al unei echipe care ar fi trebuit sa-mi evalueze activitatea, nu niste declaratii. Contractul meu de mandat prevede clauze foarte clare in ceea ce priveste revocarea mea. Cauzele invocate de dumnealor nu imi pot fi mie imputate. Nici una. Nici macar solicitata schimbare a contractului de mandat, marirea de salariu, aprecierea justa a muncii pe care am depus-o in luni in care am fost aici si nu am pretins sa iau un leu in plus. I-am spus doamnei director economic ca refuz sa iau salariul pana colegii nostri nu o sa aiba bani„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro fostul director al STPT Sorin Supuran.

Printre motivele demiterii se numara neplata salariilor la timp, cererea de majorare a propriului salariu, avand in vedere situatia in care se afla societate si crearea unei stari tensionate printre angajati„, se arata intr-un comunicat al STPT, iscalit de presedintele Consiliului de Administratie Cosmin Ligius Buboi, cel care a si convocat de urgenta Consiliul pentru vineri, in care a fost demis directorul si inlocuit cu adjunctul sau Nicolae Bitea.

In vreme ce Nicolae Robu spune ca nu i se poate imputa lui Sorin Supuran neplata la zi a lefurilor angajatilor din Societatea de Transport si ca trebuie lamurita situatia salariului acestuia, fostul director o limpezeste singur.

Este adevarat, am cerut renegocierea contractului de mandat interimar si marirea salariului in concordanta cu grilele de salarizare si cu munca depusa. Eu nu am luat inca nimic, am luat ca si colegii mei, 300 de lei, 500 de lei, asta e tot ce am luat eu, in 2 luni. Nici macar nu vreau sa iau un salariu in detrimentul colegilor„, a explicat Supuran, un om de afaceri care conduce un business de milioane de euro in Transporturi.

Cat priveste planurile sale imediate in privinta celor petrecute la STPT, Sorin Supuran spune ca asteapta instiintarea oficiala.

Trebuie sa mi se comunice inscrisul. Eu nu pot sa mai stau sa lucrez cu acesti oameni. Singurul lucru pe care il mai fac este sa raman in functia de membru al Consiliului de Administratie, pana imi depun inscrisurile la Curtea de Conturi, prin calitatea de membru al Consiliului„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Sorin Supuran.

Intrebat in ce conditii s-ar mai intoarce in fruntea STPT sa continue reformarea Societatii de Transport, Sorin Supuran e ferm.

Ma reintorc doar daca se dizolva Consiliul de Administratie, pentru ca eu vreau sa fac ceva pentru oamenii de acolo. Ma intorc doar in conditiile in care anumiti oameni care nu au nicio pricepere in Transporturi si despre ce inseamna o societate publica cu capital integral nu vor mai fi acolo. Mie imi pasa de oameni. Mecanismele create de mine urmau sa dea roade acum, peste o luna… Procedural, astept sa mi se comunice procesul verbal, am si o opinie juridica si pot sa ma prevalez de ea, dar nu cred ca merita„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Sorin Supuran.

Va reamintim, cand Supuran era plecat in delegatie, seful Consiliului de Administratie al STPT Cosmin Buboi a trimis iute un convocator pentru vineri dimineata si i-a chemat la sedinta pe membrii CA sub pretextul ca trebuie transferate niste sarcini catre adjunctul Nicolae Bitea.

Totul fusese insa doar o manevra pentru a-l demite pe Sorin Supuran, care in mai putin de doua luni de cand preluase STPT-ul de la Ioan Goia, incepuse sa faca o multime de schimbari la Societatea de Transport, dar si sa scoata la iveala parte din ‘jaful’ facut de fosta conducere.

Venit din zona privata si conducand o afacere de milioane de euro in domeniul Transporturilor, Supuran a avut o cu totul alta viziune despre cum trebuie redresata falimentara Societate de Transport Public, iar asta n-a coincis cu aceea a celor care si-au facut jocurile pana acum impreuna cu fostul director Ioan Goia. Supuran a cerut un audit pentru a stii exact ce preia si si-a adus oameni de incredere.

Membrii Consiliului de Administratie de la STPT, care au votat vineri in mare viteza demiterea directorului plecat din tara, sunt in mare parte aceiasi care au votat, spre exemplu, pentru cumpararea de aparate de facut apa alcalina in baile STPT, care costa fiecare cat o masina, ‘investitie’ de peste 20.000 de euro, pe care fosta conducerea a facut-o in conditiile in care lefurile angajatilor nu erau platite integral de dinainte de Craciun.

CITESTE SI: Bataie de joc. Aparatele de facut apa alcalina si antioxidanta, care costa cat o masina fiecare, mai importante decat plata salariilor. Cum a ‘investit’ fostul director al Societatii de Transport Timisoara zeci de mii de euro 

Nicolae Robu: le-am zis colegilor sa nu-l demita pe Supuran. Nu e vinovat ca nu s-au achitat salariile la STPT

Cosmin Buboi, Nicolae Bitea, Culita Chis, Avram Stanusoiu, Ioan Mateut, membrii CA al STPT care l-au indepartat prin vot pe Sorin Supuran vineri, sunt toti apropiati ai lui Nicolae Robu. Cu exceptia directorului Directiei Tehnice din Primaria Timisoara, Culita Chis, ceilalti sunt PNL-isti cu acte in regula, unii esuati in politica, dar toti ‘oameni de paie’ ai liderului lor.

Asadar, chiar daca tanarul consilier personal al primarului Catalin Iapa a fost singurul care s-a abtinut de la vot, ceilalti au aprobat manevra cum le-a dictat… constiinta, brusc ingrijorati de felul in care conducea Supuran.

CITESTE SI: Cad primele capete la Societatea de Transport Public Timisoara. Sefii care au ramas fara functii 

CITESTE SI: ‘Nu putem obliga calatorii sa foloseasca doar o modalitate de plata pentru bilete’. Solutiile la care lucreaza reprezentantii Societatii de Transport Timisoara 

CITESTE SI: Se vede luminita de la capatul tunelului in problema salariilor de la Societatea de Transport Public Timisoara. Solutia salvatoare 

Si l-au pus in locul lui pe adjunctul Nicolae Bitea, un specialist in Tehnologia Produselor Agro-alimentare cu patalama, care e in proces tocmai cu STPT, dupa ce a fost dat afara de fostul director Ioan Goia.

Schimbarile vizibile pe care Supuran incepuse sa le faca la STPT, dar mai ales faptul ca verificarile din documente au scos la iveala lucruri revoltatoare, precum si decizia noului director de a trimite acasa din sefii de departamente pe motiv de incompetenta, n-au fost deloc pe placul celor care i-au sustinut lui Ioan Goia toate ‘manariile’ de la STPT.

CITESTE SI: Dezastru la RATT, dupa plecarea lui Goia. In ce conditii lucreaza angajatii societatii de transport public din Timisoara

CITESTE SI: Cu lefurile angajatilor neplatite cu lunile, fosta conducere a Societatii de Transport din Timisoara a bagat bani in table noi pentru statiile de vaporase. De ce au fost schimbate 

Nicolae Robu, ‘surprins’ de demiterea lui Sorin Supuran: motivul cu neplata salariilor e o prostie

Nicolae Robu sustine ca nu a fost informat intrutotul despre motivele demiterii lui Supuran inainte de intrunirea Adunarii Generale a Consiliului de Administratie de la STPT de azi si mai ales ca le-ar fi spus colegilor sai liberali sa nu il schimbe de la conducerea Societatii de Transport.

Eu am fost informat ca va fi o sedinta de indata a Consiliului de Administratie pornita de la niste nemultumiri ale membrilor Consiliului vizavi de modul in care domnul Supuran exercita functia de director general. Mi-au spus ca ei vor sa fie radicali. Eu le-am transmis telefonic sa nu recurga la asa ceva si in primul rand am invocat absenta domnului Supuran si nu am mai stiut nimic pana acum, cand am fost instiintat ca s-a luat decizia de demitere…. Sedinta deindata a fost convocata de la faptul ca domnul Supuran, lipsind, a facut o delegare a prerogativelor de director general catre consilierul personal Leo De Maio, ceea ce este chiar deplasat. Aici au dreptate sa fie nemultumiti membrii Consiliului de Administratie. In orice institutie ai director general, director general adjunct, prerogativele vor ramane implicit la adjunct, nu le delegi la consilierul personal. Alta nemultumire este ca a angajat 15 oameni, despre care numai dansul stie, in schimb nu a fost concentrat sa angajeze personal productiv, adica oameni de care chiar este nevoie. Lasati-ma sa va spun ce au spus membrii Consiliului de Administratie ca ii nemultumeste. A fost o relatare a ce mi-au spus cand m-au anuntat ca ei doresc sa il demita. Mi-au spus ca el a fost mai mult absent si ca s-au ocupat de mersul lucrurilor altii acolo….„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Motivul invocat de Consiliul de Administratie cum ca Supuran e vinovat de neachitarea salariilor catre angajati e socotit drept ‘o prostie’ de catre primarul Nicolae Robu. Edilul sustine ca nu a fost informat ca una dintre nemultumirile CA e neplata lefurilor angajatilor.

Este o prostie. Nu are nicio vina domnul Supuran ca nu s-au achitat salariile. Asta e parerea personala. Nu mi-au spus despre nemultumirea asta. Toti au fost interimari si sunt…. Nu sunt de acord. O sa stau de vorba cu colegii din Consiliul de Administratie. V-am explicat ca i-am transmis domnului Buboi telefonic ca nu e cazul sa fie demis. Nu am putut sa discut detalii. Le-am spus foarte scurt, se poate lua inregistrarea de la operatorul de telefonie mobila, i-am spus in primul rand ca nu e cazul pentru ca domnul Supuran lipseste. Da, pot sa existe nemultumiri, o sa avem o discutie, eventul sa il avertizeze. Mi s-au adus la cunostinta nemultumiri, dar nu asta cu salariile, asta e o prostie„, a subliniat primarul Timisoarei.

Nicolae Robu e convins ca Nicolae Bitea trebuia sa-i tina, in absenta, locul lui Sorin Supuran

Nu stiu ce s-a intamplat. Daca privim problemele strict prin prisma legii, ei nu sunt subordonatii mei. Fiind vorba de un interimat prin care eu i-am asumat pe toti, ca echipa, si am transmis un semnal inspre AGA. AGA putea sa nu ii voteze. Ar fi trebuit sa nu il demita. De unele lucruri sunt multumit, de altele sunt nemultumit. Nu ma pronunt atat de repede pentru ca e de prea putin timp ca sa pot trage o concluzie… Eu nu pot sa trag o concluzie dupa 7 saptamani. I s-a imputat ca si-a propus salariu de 20.000 de lei. Asta, daca ma intrebati pe mine, a fost o greseala. Convocarea au facut-o cand au vazut acea hartie, mi-au si trimis-o sa o vad ca l-a delegat pe Leo De Maio sa ii tina locul de director general. Asta nu e in regula. Asta e motivul pentru care au convocat sa anuleze aceasta decizie. Ei considera ca a condus abuziv si discretionar totul. Intr-o societate publica nu se procedeaza discretionar ca nu e mosia nimanui. Asta i se imputa pe scurt. Eu doream sa avem o discutie lamuritoare… nu pot fi de acord cu aducerea a 15 oameni despre care eu nu stiu absolut nimic, aflu din presa ca au fost adusi. Ei spun ca s-a umplut paharul. Nu sunt de acord sa nu se colaboreze cu CA in conditiile in care toti sunt o echipa asumata de mine. Eu cu dl. Supuran am avut relatii foarte bune. Eu m-am mirat cand am primit astazi aceasta instiintare si chiar fotocopie dupa delegarea catre Leo De Maio„, a mai spus Nicolae Robu.

CITESTE SI: Ajutor valoros pentru transportul in comun din Timisoara. Voluntarii care aduc fosta RATT in era tehnologiei

Consilierii locali ai PSD se arata uluiti de ce s-a intamplat la Societatea de Transport Public.

Am aflat cu surprindere de hotararea Consiliului de Administratie. Cred ca era persoana potrivita si competenta sa restructureze din temelii Societatea de Transport Public local si cred ca decizia colegilor din Consiliul de Administratie este una absolut gresita. Motivarea acestei decizii cred ca nu poate fi sustinuta de niciun argument„, a declarat Daniel Idolu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Timisoara.

Iata care sunt membrii Consiliului de Administratie al STPT:

BUBOI LIGIUS-COSMIN – presedinte

SUPURAN SORIN – membru
NICOLAE BITEA – membru
AVRAM STANUSOIU CONSTANTIN – membru
MATEUT IOAN-ALEXANDRU – membru
JURITA ARSENIE – membru
CHIS CULITA – membru
CATALIN IAPA – membru
GOIA IOAN – membru

Vineri, Jurita, Goia si Supuran au lipsit, Iapa s-a abtinut, iar ceilalti au votat schimbarea directorului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Robule, tu nu l-ai pus acolo pe Iapa? Nu-i el calul troian introdus in consiliul de administratie? Nu de gratis, evident. Pe bani!

  2. Uni s-au suparat ca le-a fost luat ciolanul din farfurie. Viitorul s-ar putea sa le arate ca e mai bine fara ciolan in libertate decat … tot fara ciolan pe Popa Sapca. Niste mici Dragnea care mizeaza totul pe o carte.