Noutati :

Sorin Dragoi este, oficial, noul city manager al Timisoarei. Vezi ce atributii va avea si cum a castigat concursul!

13 martie, 2013 - 12:49 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consilierul primarului Nicolae Robu, Sorin Dragoi, a fost desemnat noul city manager al Timisoarei. A ramas singur in cea de-a treia proba din concurs si a trecut-o „cu brio”, considera fostul consilier al primarului pe probleme de administrare a orasului.

A obtinut nota 9,366 in urma concursului. Anuntul a fost facut imediat dupa ce Sorin Dragoi si-a sustinut in fata unei comisii, al carei presedinte este Nicolae Robu, proiectul de management. Initial s-au inscris in concurs 3 condidati: Samuel Muj, Vasile Pop si Sorin Dragoi.

„Sorin Dragoi este proaspat castigator al concursului organizat pentru ocuparea postului de city manager. Initial s-au inscris 3 candidati pentru acest post, la verificarea dosarelor s-a constatat ca unul dintre candidati nu indeplinea toate conditiile si a fost descalificat. Au ramas in competitie 2 candidati pentru cele 2 probe ramase: una scrisa si alta de prezentare a unui plan managerial si sustinere a acelui plan in fata comisiei. Dupa proba scrisa unul dintre cei doi candidati nu a obtinut o medie peste baremul impus de lege pentru participarea la proba a doua, drept urmare proba a doua s-a desfasurat doar cu un singur candidat: domnul Sorin Dragoi”, a anuntat primarul Robu.

Edilul sef al orasului considera ca Sorin Dragoi „s-a prezentat foarte bine si la aceasta a doua proba si comisia l-a declarat castigator al concursului”.

„Va fi primul city manager al Timisoarei. Vreau sa il felicit pentru prestatia avuta in concurs, sa ii multumesc pentru colaborarea foarte buna pe care am avut-o pana in prezent din postura sa de consilier personal al primarului pe probleme de administrare a orasului si vreau sa ii urez mult succes in onorarea acestei importante functii. Imi exprim speranta ca vom face echipa buna si in continuare”, a completat Robu.

Primarul i-a impartit deja si atributiile noului city manager al Timisoarei. „Domnul city manager Dragoi ma va asista pe mine ca primar in exercitarea tuturor atributiilor ce tin de administrarea, intretinerea, modernizarea, infrumusetarea si dezvoltarea orasului. Implicit, va avea delegate din partea mea atributii executive, operative pe anumite segmente de actiune punctuala”, a conchis edilul orasului.

Sorin Dragoi: Rolul meu este mai mult unul administrativ

Fostul consilier al primarului, Sorin Dragoi, spune ca va avea un rol administrativ si ca a fost destul de greu sa castige noua titulatura.

„Nu ascund faptul ca nu a fost un concurs usor, chiar daca multi ati scris ca deja se stia cine este candidatul. Concursul de astazi s-a sustinut jumatate din el in limba engleza, l-am trecut cu brio. Cea mai importanta solutie pentru realizarea obiectivelor si a viziunilor echipei din care fac parte este atragerea de fonduri, europene, rambursabile. Timisoara are nevoie de proiecte, ca sa fie puse in aplicare este nevoie de bani. Trebuie sa ducem o lupta efectiv ca sa putem gasi acesti bani. Sunt in discutii locatii noi pentru parcuri, pentru fantani, pentru amenajarea spatiului verde. Am vrea sa le facem cat mai repede, ca timisorenii sa se bucure de un oras curat si frumos. Rolul meu e mai mult unul administrativ”, a declarat Sorin Dragoi.

In ceea ce priveste locul lasat liber de Dragoi, primarul nu stie daca isi va lua un alt consilier sau nu. Potrivit acestuia, daca „vor aparea necesitati concrete pe anumite segmente, am dreptul legal sa fac acest lucru, dar deocamdata nu intentionez sa fac asta”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...