Noutati :

Somerii din Timis au un site de recrutare unde pot gasi cele mai bune job-uri din vestul tarii, care va concura site-urile nationale de recrutare

21 octombrie, 2012 - 02:00 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Cele mai noi job-uri publicate de companiile din Timisoara si Mehedinti vor putea fi accesate de somerii  din cele doua judete printr-un singur click, fara a mai bate drumul Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. „Sute de locuri de munca vor fi disponibile pentru someri, care le pot accesa rapid, de acasa. Este un fel de site de recrutare, dar la nivel local, implementat de AJOFM Timis”, ne spune Liviu Negut, directorul Agentiei.

Proiectul „SPO-On line – intalnirea intre cererea si oferta de forta de munca” are o durata de punere in aplicare de 2 ani si o valoare de aproape 6 milioane de lei. Baza de date a utilizatorilor este formata din somerii din cele doua judete din vestul tarii. Platforma online are si un rol de consiliere si mediere pentru persoanele care isi cauta un loc de munca si are scopul de a creste calitatea serviciilor de consiliere si mediere oferite de SPO, sustine directorul AJOFM Timis.

Companiile din Timis si Mehedinti pot urca direct pe site-ul de recrutare creat de Agentie posturile vacante pentru someri. Dupa ce s-au inscris pe site, banatenii care si-au pierdut locul de munca sau care se afla in cautarea primei slujbe sunt instiintati cu privire la domeniul in care au aparut noi job-uri. Un factor important pentru someri consta in comunicarea directa dintre someri si angajatori, fara a mai fi necesar filtrul Agentiei in obtinerea unei slujbe.

Portalul creat pentru integrarea mai rapida si mai usoara a timisenilor pe piata muncii va concura site-urile mari de recrutare din tara, pe nisa persoanelor care si-au pierdut recent locul de munca, la nivel local. „Nu va fi chiar o concurenta, pentru ca nu ne putem compara de la inceput cu Best Jobs, Ejobs sau Myjob, dar vom oferi o alternativa somerilor care isi cauta un loc de munca, vom reduce timpii de asteptare, crestem calitatea serviciilor in ceea ce priveste orientarea catre nevoile clientilor nostri, asiguram transparenta informatiilor si, foarte important, simplificam administrativ munca atat pentru angajatii AJOFM, cit si pentru cei care apeleaza la noi. Este, daca doriti, o modernizare a serviciilor oferite de noi”, explica Liviu Negut.

Pe acest portal angajatorii isi afiseaza locurile de munca, iar persoanele care cauta un serviciu se inregistreaza, isi construiesc CV-ul, si incep sa caute in baza de date. Companiile angajatoare pot analiza oferta si CV-urile si fac o selectie a celor mai potrivite persoane pentru postul pe care doresc sa-l acopere. Ultimele teste sunt facute pentru buna functionare a portalului, inainte ca utilizatorii sa inceapa sa-l foloseasca, iar portalul va putea fi folosit incepand cu sfarsitul acestui an-inceputul anului viitor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...