Noutati :

Societatea Timisoara trage un semnal de alarma: directorii de scoli din Timis sunt schimbati pe criterii politice!

23 august, 2012 - 12:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
3

Membrii Societatii Timisoara isi propun sa realizeze un buletin de stiri al abuzurilor guvernarii. Pentru inceput, acestia sesizeaza ca in invatamantul timisean directorii de scoli nu vor fi schimbati pe criterii de performanta, asa cum a promis Guvernul Ponta.

„In ciuda repetatelor declaratii facute de prim-ministrul Victor Ponta, de ministrul educatiei Ecaterina Andronescu, ca schimbarile politice se vor opri la secretarii de stat din minister si a declaratiei facute de inspectorul scolar general Cornel Petroman, ca in mentinerea sau schimbarea directorilor vor conta performantele scolare, rezultatele la bac si realizarea planului de scolarizare, conducerea inspectoratului, potrivit articolelor aparute in presa si a deciziei Consiliului de administratie din 16 august, se pare ca va realiza doar schimbari pe criterii politice.

Astfel, va fi schimbata prof. dr. Florica Puscas directoare din 1998 la Colegiul Banatean Timisoara, cu rezultate de exceptie la nivel judetean si national, cu Sorin Ionescu, vicepresedinte P.S.D. Timis, Sanda Junea, de la Colegiul „Grigore Moisil” Timisoara, cu Cerasela Bociu, sotia primarului P.S.D. din Jebel, prof. dr. Dumitru Tomoni de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Faget, cu Birau Victor, adus tocmai de la Liceul „Jean Louis Calderon” din Timisoara in ciuda faptului ca acelasi profesor a fost destituit din functia de director in 2010 pentru fals, uz de fals si management defectuos, in urma reclamatiilor facute de fostul si actualul primar al Fagetului, profesor Marcel Avram. Acum, la insistenta deputatului P.S.D. Dorel Covaci, perdant in alegerile locale de la Faget din 2012, se incearca numirea lui Birau la Faget pentru a se crea o stare de tensiune in scoala si in localitate si a se sfida cei peste 80 de dascali titulari ai liceului cu grade si doctorate si cu performante la nivel judetean si national.

La Lugoj, la insistentele primarului P.S.D. Francisc Boldea, peste 90% din directorii de scoli si gradinite vor fi schimbati chiar daca unii dintre ei sunt dascali si manageri de exceptie. Astfel, Cosmin Gheorghe de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniste” va fi schimbat in ciuda faptului ca in 2011 a reusit sa transforme un grup scolar in colegiu tehnic, iar in 2012 aceasta scoala a devenit „scoala europeana”. in ultimii doi ani de zile, colegiul Braniste a câstigat proiecte europene in valoare de peste 500 000 de euro si a devenit membru in Asociatia Europeana a scolilor de Hotelarie si Turism. Astazi colegiul este centru de formare pentru patru proiecte POSDRU, iar in acest an scolar are aprobate de Consiliul Judetean 47 de proiecte educationale.

La Sannicolau Mare vor fi schimbati toti directorii de scoli si gradinite si exemplele pot continua. Aceeasi situatie o gasim si la Grupul scolar Deta.
Societatea Timisoara indeamna pe toti directorii de scoli care sunt schimbati abuziv sa se adreseze justitiei. Societatea le asigura asistenta juridica si suport media”, se arata in comunicatul Societatii Timisoara.

Societatea Timisoara invita cetatenii sa semnaleze abuzuri ale guvernarii  la sediul sau marti, miercuri, joi de la 13-17, la telefon 0356 459338, mobil 0742077990, sau pe adresa: [email protected]Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ma bucura faptul ca sunteti treji si ca nu inchideti ochii la magariile PSD-ului si a intregului USL.

  Majoritatea politicienilor fac magarii pe care lumea le suporta.

 2. In 2004, Sorin Ionescu a fost si organizatorul olimpiadei la istorie, la Colegiul Banatean, dar si unul dintre profesorii cu elevi in concurs. Din motive de concurenta cu profesorul de istorie al fiicei mele, a dezavantajat-o si depunctat-o, prin falsificarea lucrarilor; a fost sanctionat pentru fapta lui. Acum un astfel de om vine sa ia Colegiul, sa-l faca praf cu mentalitatea lui de hot!

 3. Domnilor, as vrea sa cred ca dumneavoastra sunteti aparatori ai democratiei si……Ce constat?… ca in cazul Faget nu stiti de ce vorbiti!
  Domnul profesor Birau este unul din cei mai iubiti, priceputi si seriosi directori pe care liceul i-a avut.
  Ar trebui sa veniti in scoala si sa vedeti ce a lasat Birau!
  Am vazut si ce a urmat in ultimii doi ani :perdele portocalii in cantina si in alte spatii ale scolii, gard vopsit portocaliu, doua carute(chiciuri)pline cu flori …., locul 3 in clasamentul scolilor cu cel mai mare numar de absente din judet, incadrari pe criterii politice incalcand legea,…..
  Nu contestam calitatile de profesor ale domnului Tomoni, dar ca director nu putem spune acelasi lucru. Si cred ca este o gluma cu cele 80 de cadre didactice care il vor director! Au fost numarate de Anastase!