Noutati :

Smecheria legala prin care Primaria Timisoara forteaza RETIM-ul sa mai mature inca 3 luni strazile

29 iulie, 2018 - 04:49 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. La ultima sedinta in plen a Consiliului Local, alesilor li s-a cerut, pe o lista suplimentara de proiecte, sa voteze rezilierea contractului cu RETIM pentru maturarea si spalarea strazilor din Timisoara.

CITESTE SI: Primaria va ajunge sa se roage de RETIM sa se intoarca sa mature strazile din Timisoara. Licitatia pentru curatenia stradala a esuat 

Este vorba de un contract vechi din 2006, mereu prelungit prin acte aditionale, care expira in 4 august. Din acel moment, intrucat licitatia organizata de Primarie pentru incredintarea acestui serviciu a esuat zilele trecute, teoretic, strazile orasului aveau sa ramana necuratate. Aceasta intrucat RETIM-ul nu a participat la licitatie si a ales sa ramana doar cu prestarea serviciului de ridicare a gunoiului din pubelele timisorenilor, care este pe 10 ani.

Disperata ca va ramane cu strazile murdare, conducerea Primariei Timisoara a apelat la o smecherie legala prin care sa forteze RETIM-ul sa mai mature inca 3 luni. Aceasta intrucat in contractul incheiat cu societatea de salubrizare este prevazut ca, in cazul rezilierii, aceasta sa mai presteze serviciul inca 90 de zile din acel moment.

Motivele invocate de Primaria Timisoara pentru ruperea contractului, potrivit raportului ce insotea hotararea de Consiliu Local, sunt acelea ca RETIM nu si-ar fi facut treaba si nu si-ar fi indeplinit obligatii prevazute in document, desi ar fi fost notificata in mai multe randuri. Apoi, i se imputa faptul ca nu a construit o statia de compostare pentru prelucrarea deseurilor biodegradabile, dar si ca exista procese pe rol intre municipalitate si operatorul de salubritate.

Cu alte cuvinte, Primaria Timisoara si-a dat brusc seama, cu doar cateva zile inainte de expirarea contractului, ca nu e multumita de serviciile RETIM.

Conducerea municipalitatii isi pune toata nadejdea in aceste 3 luni ca va reusi sa organizeze inca o data licitatia pentru atribuirea serviciului de curatenie stradala, dar si pe cel de gestionare a statiei de sortare de la marginea orasului pe care se gandeste din nou sa o dea Colterm-ului, care pe langa furnizarea apei calde si a caldurii catre timisoreni mai face si reparatii in scolile din Timisoara.

Consilierul independent Adrian Orza a avut intrebari legate de acest proiect si a vrut sa stie in ce stadiu este licitatia pentru curatenie, iar city-managerul Robert Kristof i-a dat asigurari ca in cele 90 de zile ar putea sa faca si 2-3 incercari de a gasi o firma care sa preia igienizarea si spalarea strazilor din Timisoara.

CITESTE SI: De la groapa de gunoi ca o saorma cu de toate la ‘cel mai trasnet deponeu’ din Romania. Cate deseuri ajung acolo din cele 600 de tone de gunoi adunate intr-o zi in Timisoara

Desi erau constiente ca in 4 august contractul cu RETIM lua sfarsit, autoritatile n-au facut nimic pana acum cateva luni, sperand probabil intr-o minune, demonstrand inca o data haosul din Primarie atunci cand vine vorba de colaborarea cu societatile in care municipalitatea este partener.

Nici macar consilierii locali nu au fost interesati de ceea ce se va intampla dupa 4 august, pentru ca niciunul nu a cerut socoteala conducerii Primariei pentru felul in care administreaza curatenia in Timisoara.

Vineri, in plen, consilierii locali au votat rapid rezilierea contractului cu RETIM, fara sa se intrebe de ce abia cu o saptamana inainte de finalizarea contractului conducerea Primariei e brusc atat de nemultumita de serviciile RETIM.

Daca Primaria nu ar fi reziliat in regim de urgenta acest contract, din 5 august, Timisoara ramanea cu strazile nematurate, intrucat in cazul incheierii de drept si la termen a contractului, RETIM nu mai avea nicio obligatie in privinta curateniei stradale.

Ramaneti pe opiniatimisoarei.ro pentru ca va vom dezvalui motivele pentru care singura firma ce s-a prezentat la licitatia Primariei pentru preluarea serviciului de maturare a strazilor a fost ‘neeligibila’.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mai dau un Mercedes si se rezolva… ca doar e monopol ce naiba, sa nu aiba concurenta la preturi mai ieftine cu alta firma de salubrizare…

  2. Primaria, city-managerul Robert Kristof , consilierii (in majoritatea lor) nu stiau, … spera, se va ocupa, va face, da asigurari, … .
    Asta in conditiile unor salarii marite substantial (legal) dar , din cele citite cetateanul se intreaba pe drept, daca meritate sau nu.
    Si totusi ce-i de facut? vin furtuni (crengi, fire electrice rupte, la pamant), vine toamna, apoi iarna, … (?) si sa speram ca speranta de acum nu va muri (ultima).
    Dac cineva stie/ afla si ceva concret, sa ne anunte