Situatie neasteptata pe piata imobiliara in Timisoara. Ce se intampla cu preturile apartamentelor

TIMISOARA. In ciuda tendintei generale de crestere a preturilor la locuinte, pe anumite segmente de piata mai au loc si scaderi.

CITESTE SI: Ar putea deveni un al doilea centru al orasului. Un loc in care s-a scris istorie la Timisoara, scos la vanzare pentru 24 de milioane de euro 

De asemenea, intre evolutia sumelor cerute de proprietari si cele efective, de tranzactionare, se mentine o evidenta discrepanta, noteaza specialistii in imobiliare in cel mai recent raport intocmit.

Astfel, acestia spun ca preturile locuintelor, la nivel national, sunt cu aproape 40% mai mici decat in urma cu noua ani, cand a avut loc boomul imobiliar.

In al treilea trimestru din 2017, preturile solicitate pentru locuintele scoase la vanzare s-au mentinut, per ansamblu, la un nivel relativ constant fata de cele trei luni anterioare.

In Timisoara, apartamentele s-au scumpit cu 2,8%, pana la 1.110 euro pe metru patrat util – valoare cu 9,5% mai mare decat cea atinsa in perioada similara a anului trecut. Fata de trimestrul al treilea din 2014, mai spun specialistii, locuintele din oras sunt cu 30,6% mai scumpe, chiar daca acestea raman cu 11,5% mai ieftine decat in trimestrul trei din 2008.

CITESTE SI: Artera din Timisoara ce va fi deschisa traficului chiar daca nu e gata. Cand se asterne ultimul strat de asfalt

Se constata, de asemenea, o situatie neasteptata. Apartamentele din blocurile vechi au inregistrat o crestere de pret mai mare decat cele din blocurile noi.

De remarcat insa e si faptul ca Timisoara este singurul dintre marile orase analizate in care preturile apartamentelor au scazut in septembrie: este vorba despre o ieftinire de 0,4% per ansamblu, de la 1.134 la 1.129 de euro pe metru patrat util.

In ceea ce priveste casele, preturile s-au mai domolit la Timisoara, iar multe la care proprietarii au tinut la sumele cerute au ramas nevandute chiar si cativa ani, iar in perspectiva unei noi crize economice, acestia au inceput sa taie insemnat din preturi.

Totodata, au revenit in atentie schimburile de locuinte, destui fiind proprietarii de case care se orienteaza acum spre apartamente.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...