Noutati :

Sindicalistii din Timis n-au fost in stare sa se mobilizeze pentru protestul anuntat in fata Prefecturii. VEZI FOTO!

4 octombrie, 2012 - 06:45 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aproximativ 100 de sindicalisti din Timis s-au prezentat in fata Prefecturii pentru a-si manifesta nemultumirea fata de guvernanti. Prefectul Eugen Dogariu i-a lasat pe lideri sa astepte zeci de minute pana sa le primeasca memoriile.

Cei aproximativ 100 de sindicalisti nu au scandat lozinci impotriva Guvernului Ponta, dar au fluierat si au afisat o pancarta imensa pe care scria „Respectati contractul colectiv de munca“ si altele mai mici cu insemnele fiecarui sindicat prezent la manifestatie.

Protestul a fost organizat de Confederatia Nationala Sindicala „Cartel Alfa“ – Uniunea Sindicala Teritoriala Timis.

Stefan Gogosanu, presedintele Cartel Alfa Timis a prezentat principalele nemultumiri ale sindicalistitlor. El cere modificarea de urgenta la Legii dialogului social, cresterea valorii salariului minim pentru 2013 la cel putin 850 lei, abrogarea imediata a actelor normative care esaloneaza pana in 2016 plata drepturilor salariale castigate in instanta, precum si deblocarea posturilor din sectorul bugetar.

Ne dezicem de orice conotatie politica. Indiferent de guvern, de culoarea politica, noi ne cerem drepturile. Iar cel mai important este dreptul de a munci“, a spus Stefan Gogosanu.

Vrem modificarea de urgenta a Legii dialogului social, care reprezinta o prioritate pentru toti lucratorii, care sa asigure garantia unei reale protectii a locului de munca, a drepturilor fundamentale ale angajatului si o relatie echilibrata intre angajat si angajator. Vrem sa atragem atentia Guvernului asupra deblocarii posturilor din sistemul bugetar pentru stimularea crearii de noi locuri de munca si inceperea totodata a dialogului pentru modificarea Legii salarizarii unitare si abrogarea imediata a actelor normative care esaloneaza pana in 2016 plata drepturilor salariale castigate in instanta“, a adaugat liderul sindical.

Primiti de prefectul Eugen Dogariu pentru a-i prezenta acestuia cererile, sindicalistii au fost nevoiti sa astepte cateva zeci de minute pana ce acesta s-a prezentat in fata loc. Scuzandu-se ca a fost retinut pentru ca era ocupat sa faca „lobby pentru judetul Timis“, dar fara sa ofere mai multe detalii pe acest subiect, prefectul i-a ascultat pe sindicalisti si le-a promis ca va transmite catre sefii lui doleantele acestora.

Liderii de sindicat n-au pierdut ocazia sa strecoare si o amenintare la adresa guvernantilor, intre prezentarile cererilor lor: „Nu vrem sa transmitem un alt mesaj, in timpul campaniei electorale, daca nu suntem ascultati acum“, a avertizat Stefan Gogosanu.

N-au fost inregistrate incidente. Actiunea de protest organizata joi, 4 octombrie, in Timisoara, intre orele 16-18, se incadreaza intr-o serie de manifestatii organizate in ultimele trei zile la nivelul intregii tari.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...