Noutati :

Sindicalistii din Primaria Timisoara vor picheta Prefectura Timis. Vezi revendicarile!

23 aprilie, 2013 - 03:11 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Sindicalistii de la CNS ”Cartel Alfa” din judetul Timis, din care fac parte si angajatii primariei, au decis sa picheteze Prefectura Timis avand o serie de nemultumiri. La miting sunt asteptati sa participe cateva sute de oameni.

Mitingul urmeaza sa fie organizat joi, 25 aprilie, intre orele 14.00 si 15.00, pe platoul din fata Prefecturii Timis. Revendicarile sindicalistilor sunt urmatoarele:

1. Promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, asa cum a fost discutat si negociat cu organizatiile sindicale si patronale.
2. Reintregirea veniturilor salariale avute la 31 decembrie 2009.
3. Plata orelor suplimentare si deblocarea posturilor vacante.
4. Constituirea fondului de premiere in limita a 10% din fondul de salarii; acordarea de premii anuale din economiile la fondul de salarii; acordarea sporurilor de pana la 15% pentru personalul care participa in comisiile de specialitate, cum ar fi: comisia de disciplina, comisia paritara, comisia de concurs, etc.
5. Promovarea actului normativ de completare a Legii nr. 84/2012, legea amnistiei fiscale pentru bugetari, privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice, asa cum a fost initiat de catre un grup de senatori si negociata cu F.N.S.A.
6. Trecerea pe grilele de salarizare conform Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si modificarea articolelor privind drepturile de natura salariala si nesalariala, cu precizarea nominala a acestora.
7. Promovarea unui act normativ prin care sa se reglementeze plata despagubirilor stabilite prin hotarari judecatoresti irevocabile de indata si integral (si nu esalonat), in mod special pentru drepturile de natura salariala, precum si in cazul concedierilor nelegale.
8. Urgentarea adoptarii proiectului de modificare a Legii nr. 155/2010 a Politiei Locale.
9. Analizarea posibilitatii aplicarii cotei progresive de impozitare si renuntarea la cota unica de impozitare.
10. Instituirea pensiei de serviciu pentru toti bugetarii care sunt supusi unor regimuri de incompatibilitati stabilite prin legi speciale.

Potrivit sindicalistilor, termenul pentru solutionarea acestor revendicari a fost stabilit pentru data de 31 mai 2013.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. NEGREI,SINDICALISTUL DE LA PRIMARIE MINTE !!! SINGURA REVENDICARE DISCUTATA LA FILIALA ALFA ESTE MODIFICAREA LEGII SINDICATELOR !!SINDICATUL LUI ESTE SUSPENDAT DIN STRUCTURA CARTELULUI PENTRU NEPLATA COTIZATIEI !!!