Simularile examenului de Bacalaureat, programate la inceputul lunii martie la Timisoara si in judet

TIMISOARA. Daca absolventii de clasa a VIII-a au programate simularea Evaluarii Nationale la inceputul lui februarie, liceenii din ani terminali vor da aceste examene o luna mai tarziu.

CITESTE SI: Spotlight Heritage Timisoara NFTs (non-fungible tokens) – o modalitate unica de apreciere si conservare a patrimoniului cultural al Timisoarei in lumea digitala 

Astfel, in perioada 4 – 7 martie scolarii vor sustine simularile probelor scrise ale examenului de Bacalaureat la disciplinele: limba si literatura romana, limba si literatura materna pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile, care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale, matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

La aceste probe vor participa elevii din clasele a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa.

In Timis vor da simularile 5160 de elevi, probele fiind organizate in 47 de centre de examen.

Evaluarea lucrarilor scrise ale elevilor se va realiza digitalizat, prin intermediul platformei electronice dedicate, pusa la dispozitie de ministerul educatiei.

Rezultatele nu sunt publice si nu se afiseaza.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea probelor scrise ale Examenului national de bacalaureat, in anul scolar 2023-2024, vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare. Notele obtinute la simularile nationale nu se trec in catalog, decat in situatia in care elevul face o cerere scrisa in acest sens.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu mai chinuiti copii cu prostiile astea… NU mai au nevoie de nimic. Au AI si retele sociale. Asta tine loc de absolut orice.