TIMISOARA. Sezonul rece bate la usa, iar timisorenii trebuie sa respecte cateva reguli esentiale pentru gestionarea corecta a deseurilor in perioada iernii. Respectarea acestor recomandari nu doar ca faciliteaza procesul de colectare, dar previne si situatii neplacute cauzate de temperaturile scazute si alte fenomene meteo specifice sezonului.
Cum sa gestionati corect deseurile reziduale (pubela neagra)
RETIM ii indeamna pe timisoreni sa depoziteze deseurile reziduale in saci de plastic bine legati la gura. Aceasta masura reduce riscul de inghet al continutului pubelei si previne lipirea sacilor de peretii recipientului in cazul temperaturilor scazute. Este important ca in pubela neagra sa fie depuse doar deseurile permise, pentru a evita contaminarea si dificultatile in gestionarea lor.
Recomandari pentru pubela galbena (reciclabil – plastic, metal si hartie/carton)
Pentru colectarea corecta a deseurilor reciclabile, este important sa pliati sau turtiti ambalajele mari de carton, plastic si doze de bauturi. Aceasta masura optimizeaza spatiul disponibil in pubela si previne abandonul de deseuri langa recipient. Goliti complet si, daca este necesar, clatiti recipientele inainte de a le arunca. Aceasta regula ajuta la prevenirea inghetului si la mentinerea calitatii materialelor reciclabile.
Polistirenul de ambalaje nu trebuie depozitat in pubela galbena, ci predat gratuit la centrele de colectare prin aport voluntar.
Ce trebuie sa stiti despre centrele de colectare prin aport voluntar
Timisorenii pot preda gratuit deseuri precum polistiren, ambalaje de mari dimensiuni sau alte tipuri de deseuri speciale (din reamenajari sau vegetale) la cele 4 centre de colectare:
Calea Torontalului nr. 94 (L-V: 09:00-19:00, S: 08:00-16:00);
Calea Mosnitei nr. 2-4 (L-V: 09:00-19:00, S: 08:00-16:00);
Str. Avram Imbroane nr. 70 (L-V: 09:00-19:00, S: 08:00-16:00);
Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00).
Ambalajele de sticla si clopotul verde
RETIM reaminteste utilizatorilor ca ambalajele de sticla trebuie golite complet si, daca este necesar, clatite inainte de depozitare. Aceasta regula este esentiala pentru a preveni inghetul si contaminarea materialelor reciclabile.
Protectia pubelelor in sezonul rece
Pentru a preveni rasturnarea pubelelor de catre vant si inghetul capacelor, RETIM recomanda inchiderea corecta a pubelelor dupa utilizare si plasarea recipientelor in zone protejate de vant si alte intemperii.
Ghidurile de colectare RETIM
Pentru mai multe informatii despre colectarea corecta a deseurilor, RETIM pune la dispozitie ghiduri actualizate pentru Zona 1 Timisoara si periurban, Zona 1 Rural si Zona 0 Urban si Rural.
Aceste ghiduri pot fi consultate gratuit pe site-ul oficial al companiei.
Pareri
Bine că trebuie să ne spună Retim cum să le facem muncă lor după ce și așa îi plătim regește, cu acordul 🤡maestrului Fritz🤡 bineînțeles.
Patroane, tu platesti pentru ca produci gunoi, si platesti ridicarea lui.
Nu inseamna ca nu trebuie sa iti mai pese ca traiesti in comunitate si ca trebuie sa iti aduci partea ta de contributie.
E acelasi stil ca la imbecilii care lasa mizerie in avion: ”pai am platit bilet, fac ce vreau”.