Serpentine stranse, poduri abrupte, furtuni impresionante. Vezi cum arata cea mai periculoasa sosea din Europa! VIDEO

Peisajul este unul desprins parca din filmele fantastice. Soferii nu au insa timp sa-l admire pentru ca, pe cat de spectaculoasa este privelistea, pe atat de periculoasa este soseaua. Serpentinele, pantele abrupte, portiunile unde se trezesc cu valurile peste parbriz se succed ametitor si le pun la grea incercare experienta la volan.

Drumul Atlanticului este o sosea de 8,3 kilometri, care incepe la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Kristiansund si se termina la 47 de kilometri nord de Molde.

Drumul serpuieste peste poduri joase ce par a iesi din mare unind salba de insule dintre Molde (celebru pentru festivalul de jazz pe care il gazduieste anual, in iulie) si Kristiansund, in zona fiordurilor din vest, scrie incont.ro

Drumul Atlanticului trece pe langa o zona foarte periculoasa a coastei de vest a Norvegiei, numita Hustadvika. Furtunile impresionante care se abat asupra zonei au adus sfarsitul multor nave, de-a lungul timpului.

Insa cand apele oceanului se mai linistesc, privelistea oferita de intinderea oceanului este spectaculoasa, fiind animata de o varietate de pasari, foci si chiar balene.

Desemnata “constructia secolului” in Norvegia in 2005, soseaua uneste micile comunitati de pe coasta si a primit statutul de traseu turistic national datorita arhitecturii podurilor si a frumusetii rare a tinuturilor pe care le strabate.


Traseul are patru popasuri care ofera privelisti panoramice si diverse facilitati. Natura si amprenta umana se impletesc armonios, iar unele platforme dintre aceste popasuri pot fi folosite pentru pescuitul la undita.

Sapte poduri unesc insulele prin care trece impresionantul drum. Cel mai inalt dintre acestea este podul Storseisundet, a carui curbura ofera o perspectiva artistica deosebita acestui tip de constructii.

Multi turisti prefera sa parcurga acest traseu toamna, pentru a trai senzatia produsa de furtunile puternice care se abat asupra drumului. Constructorii au avut de infruntat nu mai putin de 12 uragane in timpul constructiei podului, deschis in 1989.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Lipsesc:
    – gropile (ptr. slalom);
    – turmele de oi si de „boi”;
    – barierele laterale avariate.
    Cred ca sunt asteptati „teribilistii din Romania”; propun agentiilor de turism sa organizeze excursii „tematice” in Norvegia.
    Premiul 1 – pentru cei care nu se mai intorc,
    Premiul 2 – pentru cei care se intorc fara masini,
    Premiul 3 – s.a.m.d.