Noutati :

Septembrie cu multe petreceri in Timisoara: Festivalul Berii, Bega Bulevard si Ruga Timisoarei!

21 august, 2012 - 03:57 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Luna septembrie este una plina de activitati pentru timisoreni, cu fel de fel de festivaluri si evenimente culturale. Vorbim mai intai despre Festivalul Berii, Festivalul de Opera si Opereta, apoi despre Caravana Filmelor Tiff, Festivalul Bega Bulevard, Festivalul International de Graffiti si arta in strada, Festivalul Plai, Ruga Timisoarei si Saptamana Mobilitatii.

Daca la Festivalul Berii, care se desfasoara pe platoul stadionului Dan Paltinisanu se stie deja programul, reprezentantii Primariei Timisoara lucreaza acum de zor sa definitiveze programul pentru Bega Bulevard si traditionala cursa de ratuste, care are loc in perioada 7-8-9 septembrie. Asa cum www.opiniatimisoarei.ro a anuntat deja, festivalul se va intinde anul acesta pana la Parcul Copiilor.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, vor avea loc tot felul de activitati culturale si sportive, concerte, expozitii pe malurile canalului, dar si parada de ambarcatiuni pe Bega. La cea de-a cincea editie a festivalului, timisorenii nu vor putea consuma traditionalii mici si nici bere, deoarece reprezentantii Primariei Timisoara au interzis comercializarea lor, a anuntat Diaconu.

„Zona de desfasurare va fi extinsa de la podul de la Piata Maria pana la Parcul Copiilor. Dincolo de traditionala cursa de ratuste, vom avea destul de multe surprize si pe apa, si pe mal: concerte pe pontoane, actiuni pentru copii, teatru de papusi, parada de ambarcatiuni, concursuri pe apa, concursuri de vaslit, demonstratii de salvare Salvo si altele”, ne-a declarat Dan Diaconu. Pe maluri vor fi expuse planse care explica proiectul de reabilitare a malurilor Begai, in valoare de 49 de milioane de lei. Lucrarile ar putea incepe in toamna, a precizat viceprimarul. Bugetul pentru Festivalul Bega Bulevard este de 40.000 de lei.

In perioada 10 – 16 septembrie este programat Festivalul International de Graffiti si Street Art, iar in 14-16 septembrie are loc Festivalul Plai, dar si editia a 16-a a Rugii Timisoarei, in Festivalul Rozelor.

Luna septembrie se incheie cu Saptamana Mobilitatii Europene, intr-una din zile fiind restrictionat si traficul in centrul Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...