Noutati :

Segmentul de sosea aproape gata ce completeaza Centura Mica din jurul Timisoarei. Mai trebuie modernizat doar un pod. Video cu traseul

9 martie, 2022 - 10:57 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. Centura Mica ce ocoleste Timisoara prin localitatile invecinate, o alternativa la Centura orasului aflata inca in lucru, se indreapta spre ultima etapa inainte de finalizare.

CITESTE SI: Centura Sud, peste soseaua Timisoara – Moravita. S-au montat grinzile de pe deschiderea principala la pasajul dinspre Sag 

Inca un segment de drum e aproape gata. Vorbim despre Sacalaz – Dudestii Noi. Pe acest traseu, pe portiunea de 5 km ce leaga Sacalazul de DN6, mai trebuie refacut doar un pod peste Bega Veche.

Opiniatimisoarei.ro va arata in ce stadiu este acest fragment de sosea ce completeaza Centura Alternativa a Timisoarei.

VIDEO: George Stefanita

Investitia la podul din imaginile de mai sus, ramas de modernizat, se ridica la 4 milioane de lei, iar constructorul are la dispozitie noua luni sa finalizeze lucrarea.

Podul va avea o lungime de 35 de metri si o latime de 11.6 m, fiind prevazut cu trotuare de 1.15 metri pe ambele sensuri de mers„, transmit reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Chiar daca, teoretic, drumul nu e deschis circulatiei, soferii profita de asfaltul proaspat si il folosesc deja. Intampina unele dificultati doar in zona podetului.

Opiniatimisoarei.ro a scris in exclusivitate, in urma cu aproape 7 ani, despre oportunitatea construirii unei centuri alternative a Timisoarei, care sa ocoleasca orasul prin comunele invecinate. De atunci, s-au facut deja investitii importante si s-au pus in miscare mecanismele care permit ca, nu peste mult timp, in jurul orasului sa existe un inel aproape complet dedicat traficului usor.

Mai mult, in ultimii ani, edilii au constientizat ca o centura de viteza a Timisoarei, chiar daca ar fi construita in cel mai scurt timp, nu poate fi solutia tuturor problemelor comunitatilor de la periferii si ca oricum vor avea nevoie de drumuri de legatura cu localitatile invecinate, care sa permita nu doar accesul mai rapid, ci si o dezvoltare teritoriala mai armonioasa.

Iata ca s-au facut si continua sa se faca pasi importanti pentru inchidere acestei Centuri Alternative sau Centura Mica a Timisoarei, dupa ce, de-a lungul anilor, mai multe segmente de drumuri comunale au fost preluate de Consiliul Judetean pentru a putea fi modernizate.

Va reamintim, in anul 2015 s-a dat drumul la circulatie pe soselele Bucovat – Mosnita Veche si Dudestii Noi – Sanandrei, in 2016 a fost dat in folosinta inca un segment intre Sacalaz si Sanmihaiu Roman si s-au pus bazele pentru modernizarea altor portiuni sub coordonarea Consiliului Judetean.

In anul 2018, mai multe sectoare de drum comunal au fost ridicate la rang de drum judetean pentru a putea fi realizate investitiile de catre CJT, intrucat bugetele primariilor din jurul orasului n-ar fi putut acoperi costurile ridicate cu astfel de lucrari.

In acest moment, dupa cum am aratat mai sus, lucrarile intre Dudestii Noi si Sacalaz sunt aproape gata, iar tronsonul dintre Giroc si Mosnita este in faza de proiectare.

Consiliul Judetean Timis a aprobat in urma cu cateva zile si documentatia pentru tronsonul Sag – Sanmihaiu Roman, preluat de CJT pentru a fi modernizat. Vorbim de nici 7 km care vor completa cercul rutier pentru trafic usor din jurul Timisoarei.

Conform Studiului de Fezabilitate, costul lucrarilor se ridica la 21.904.962 de lei cu TVA, adica aproape 4,4 milioane euro.

Lucrarile ar trebui sa dureze cel mult o jumatate de an, se arata in documentatia aprobata de consilierii judeteni.

Urmatorul pas va fi lansarea unei licitatii pentru gasirea unui constructor, iar odata ce va fi asfaltat si acest drum, Centura Mica va fi completa. Aceasta intrucat Sanandrei – Cerneteaz – Giarmata si Ianova e un tronson de pe care poate prelua traficul Centura de Nord, mai ales ca se construieste o noua descarcare de pe soseaua de mare viteza.

CITESTE SI: Lucrari ‘in forta’ la cea de-a treia descarcare de pe Autostrada Vestului, la Timisoara, abia din martie. Constructorul poate trece la relocarea retelelor electriceInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Intreb si eu: nu era logic sa se inceapa cu „podetul” sau cel putin in paralel executia podetului cu a drumului?

  2. cind va fii gata podul,drumul iese din garantie,alti bani dati pe o lucrare proasta,