Sedinta comuna la Bruxelles cu delegatia Tarilor de Jos, in sprijinul aderarii la Schengen, obtinuta de presedintele PNL Timis, Alin Nica (P)

Premierul României, Nicolae Ciucă, a făcut în ultimele zile un adevărat tur de forță pentru a susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Premierul Nicolae Ciucă a avut o serie de întâlniri foarte bune cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar și cu omologul său belgian, Alexander De Croo. Cele mai importante subiecte discutate au fost aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea flancului estic al NATO, implementarea PNRR și securitatea energetică.

Eforturile premierului sunt susținute și de liderii PNL din țară care au contacte sau funcții importante la nivel european. Susțin activ accederea României la spațiul Schengen, iar în calitate de președinte al Delegației naționale a României la Comitetul European al Regiunilor, promovez interesele țării noastre și ale județului Timiș. Zilele trecute, în cadrul întrevederii avute cu Michiel Rijsberman, președintele Delegației naționale a Regatului Țărilor de Jos, singura țară care încă se opune accederii României la spațiul Schengen, am găsit teren fertil pentru o repoziționare față de demersul României”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Am rămas surprins să aflu că în Țările de Jos nu se ia în considerare faptul că această țară este cel mai mare investitor din România și se trece cu vederea că accederea noastră în Schengen ar impulsiona suplimentar cooperarea economică dintre cele două țări. Am propus ca în decembrie să avem o reuniune comună a celor două delegații în cadrul căreia să explorăm posibile colaborări bilaterale pe teme precum economia circulară, agricultura, viitorul UE și politica socială. Michiel Rijsberman m-a asigurat că va susține accederea României la spațiul Schengen și a primit cu deschidere propunerea de a organiza o ședință comună a celor două delegații”, a mai spus președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Tot mai aproape de aderarea la Schengen

Toate discuțiile pe care președintele liberalilor, premierul Nicolae Ciucă, le-a avut cu liderii europeni au scos în evidență faptul că nu trebuie să ne îngrijoreze rezoluția parlamentului olandez, pentru că țara noastră a făcut tot ceea ce era necesar astfel încât să îndeplinească toate cerințele tehnice pentru accedere în spațiul Schengen. Această rezoluție este un text politic. Aceste moțiuni ale Parlamentului olandez sunt niște concluzii în urma unor dezbateri. Ele nu au un caracter obligatoriu pentru guvern.

În ceea ce privește aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, am transmis un mesaj foarte clar: așteptările României privind intrarea în spațiul de liberă circulație sunt legitime și avem încredere că acțiunile consistente asumate de țara noastră vor contribui la adoptarea rapidă a unei decizii politice favorabile. Concluziile foarte bune ale recentei misiuni de evaluare confirmă pregătirea țării noastre cu privire la acquis-ul Schengen și ne aduc mai aproape de îndeplinirea acestui obiectiv de țară. În același timp, ne respectăm angajamentul pentru implementarea coerentă și cuprinzătoare a țintelor și jaloanelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a realiza toate proiectele esențiale pentru modernizarea țării noastre”, a spus premierul României după aceste întâlniri.

Oficialii Țărilor de Jos au afirmat că nu vor sta în calea aderării României la Schengen. Problema este că, pentru România și Bulgaria, este nevoie de o nouă actualizare a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). Acest lucru se face acum pentru România, dar nu și pentru Bulgaria. Crima organizată sau corupția nu sunt subiecte care să prezinte îngrijorări în România. Cel mai probabil, și următorul raport MCV va evidenția progresele evidente pe această zonă a reformei în justiție și va spune foarte clar că România îndeplinește toate rigorile și standardele necesare.

Articol susținut de PNL.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. HAHAHAHHAHAH

  2. 🤢🤮

  3. In afara de „Sa traiti, am inteles !”, acest personaj poate sa formuleze si alte propozitii in fata stapanilor ?