Se umfla apele vazand cu ochii! COD ROSU hidrologic in judetul Timis! Oras in pericol de inundatii!

TIMIS.  Hidrologii avertizeaza judetul Timis cu Cod Rosu si Cod Portocaliu. Mai multe rauri au debite crescute in urma ploilor din ultimele zile si risca sa inunde terenuri, gospodarii si asezari intregi.

Astfel, a fost emisa o avertizare hidrologica Cod Rosu pe sectorul indiguit al raului Barzava, in aval de Gataia, avertizare valabila pana la ora 16.00.

De asemenea, a mai fost emisa o avertizare hidrologica Cod Portocaliu pe raurile Bega, Timis (in amonte de Lugoj), Barzava si Moravita. Avertizarea este valabila pana la ora 18.00.

Totodata, la nivelul judetului Timis a fost constituit Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Intervetțiilor (Grupa Operativa a CJSU- etapa I) din care fac parte reprezentanti ai ISU Timis, IJJ Timis, IPJ Timis, ITPF Timisoara, ABAB si ANIF care monitorizeaza permanent evolutia fenomenelor din judet si gestioneaza cu operativitate situatiile de urgenta.

Sunt 132 de pompieri in teren, iar alti 100 sunt pregatiti sa intervina in caz de nevoie pentru consolidare de diguri cu saci de nisip, evacuarea populatiei, animalelor si bunurilor din zonele posibil a fi afectate.

UPDATE: Specialistii de la Administratia Bazinala de Apa Banat estimeaza ca viitura va ajunge in cursul zilei de maine (miercuri – n.r.) in zona Gataia si apoi in zona Denta.

Aceasta este provocata de cantitatile mari de apa ce se scurg de pe versanti, dar si de ploile din ultimele zile.

UPDATE: In orasul Gataia sunt pregatiti sa intervina 16 pompieri, doua ambarcatiuni, doua autospeciale de prima interventie si comanda si doua baloane de iluminat.

De asemenea, sunt pregatiti sa intervina peste 230 de pompieri, zece jandarmi si 20 de militari, precum si echipaje de la Politie, Frontiera si ANIF.

UPDATE: Viitura a ajuns pe Autostrada Timisoara- Lugoj, care a fost inundata!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...