Se schimba facturile de curent si vor fi simplificate. Cand le vor primi romanii in noul format

Facturile de energie electrica nu vor mai fi complicate si cu informatii greu de inteles. Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a adoptat un nou regulament prin care facturile sa devina mai usor de citit.

CITESTE SI: Primele lucrari semnate de Victor Brauner au sosit la Muzeul de Arta din Timisoara. Vernisajul expozitiei, in 17 februarie, la deschiderea oficiala a programului Capitala Culturala Europeana 

Cele mai importante informatii vor fi pe prima pagina, fara explicatii suplimentare care pot fi uneori greu de priceput. Vor aparea doar date simple precum: cantitatea consumata, pretul unitar, cu TVA si toate taxele incluse, suma totala de plata si pana cand trebuie achitata factura. Tot aici trebuie sa apara si datele de contact ale furnizorului, in cazul in care sunt probleme cu factura, dar si unde trebuie transmis indexul, scrie stirileprotv.ro.

Cei care sunt curiosi sa vada detalii, cum este compus pretul final, cat sunt tarifele de retea, acciza, si asa mai departe, vor putea sa vada aceste informatii intr-o anexa.

Tot in anexa vor fi si cateva comparatii. Consumul actual comparat cu cel de anul trecut, in aceeasi perioada, sau cu cel al unui client cu consum mediu. Aceste date pot ajuta la scaderea consumului, spun reprezentantii ANRE.

Am incercat sa simplificam cat am putut pe prima pagina, sa nu apara foarte multe informatii si foarte multe informatii complicate, in primul rand. Detaliile o sa fie in anexa. Din mai vor veni primele facturi de acest tip, cu consumul din aprilie.”, spune Zoltan Nagy, vicepresedinte ANRE.

Noul regulament ii obliga pe furnizori sa accepte plata facturilor in rate, la cerere

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...