Primele lucrari semnate de Victor Brauner au sosit la Muzeul de Arta din Timisoara. Vernisajul expozitiei, in 17 februarie, la deschiderea oficiala a programului Capitala Culturala Europeana

TIMISOARA. La Muzeul National de Arta Timisoara au sosit, cu un transport special, in nopatea de joi spre vineri, primele lucrari semnate de Victor Brauner. Acestea au fost aduse de la Oradea, Bucuresti, Galati si Tulcea.

CITESTE SI: Cati oameni vor putea urca deodata in gradina verticala pregatita pentru deschiderea Capitalei Culturale a Europei la Timisoara? Instalatia cu peste 1300 de plante, aproape gata in Piata Victoriei. Foto 

”Primele lucrari Victor Brauner au ajuns la Muzeul National de Arta Timisoara in aceasta noapte cu transport specializat, de la Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Ţarii Crisurilor, MARe/Muzeul de Arta Recenta, Muzeul de Arta Vizuala Galati, Muzeul de Arta si Casa Avramide Tulcea”, a transmis Muzeul National de Arta.

Expozitia ”Victor Brauner: inventii si magie” va fi vernisata in data de 17 februarie 2023, ziua in care se va deschide oficial programul Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Lucrarile vor fi expuse la Muzeul National de Arta Timisoara pana in luna mai.

Curatoarea Camille Morando, de la Centrul Pompidou din Paris, a selectat aproximativ 100 de picturi, desene, sculpturi, ilustratii de carte si documente semnate de Victor Brauner. Toate acestea vor fi imprumutate de la Centrul Pompidou din Paris, de la muzeele din Marsilia si Saint – Etienne, precum si din muzee si colectii private din Romania.

Organizatorii expozitiei sunt Centre Pompidou Beaubourg, Muzeul National de Arta Timisoara, ArtEncounters, Institut Français de Roumanie à Timisoara, iar finantator este Consiliul Judetean Timis .

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...