Noutati :

‘Se rupe pisica in privinta Salii Polivalente’. Momentul in care se decide locatia. Anuntul ministrului Dezvoltarii la Timisoara

22 septembrie, 2019 - 05:49 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Verdictul atat de asteptat in privinta locului in care se va ridica viitoarea Sala Polivalenta cu 16.000 de locuri n-a venit inca. Dar nu va mai dura mult, anunta ministrul Dezvoltarii Regionale Daniel Suciu, aflat la Timisoara, duminica.

Ministrul a vorbit atat despre noul stadion al Timisoarei, cat si despre Sala Polivalenta. Aceasta dupa ce in luna mai, la ultima sa vizita, Daniel Suciu ii chema la o intalnire pe primarul Nicolae Robu si pe presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra pentru a ‘rupe pisica’ in privinta locatiei in care sa se ridice sala.

CITESTE SI: ‘Se rupe pisica, ii astept pe Robu si pe Dobra la minister’. Anuntul ministrului Dezvoltarii despre Sala Polivalenta la Timisoara

CITESTE SI:Vin sa ‘rupem pisica’ si sper ca ratiunea sa triumfe. Primarul Nicolae Robu raspunde chemarii ministrului Dezvoltarii, la Bucuresti, pentru a discuta viitoarea Sala Polivalenta de la Timisoara 

Cand am fost ultima data la Timisoara, am vorbit de doua obiective: stadion si sala polivalenta. Cu stadionul suntem la stadiul in care la inceputul lunii octombrie se deschid ofertele pentru studiile de prefezabilitate si fezabilitate si s-a facut si rectificarea pentru cei 4000 de mp, va multumesc dle primar ca ati rezolvat-o (parcela adaugata, pusa la dispozitie de CLT, la Timisoara, n.r.). Se inchide licitatia, sper sa dam castigatorul cat de repede, urmeaza apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici potrivit studiilor, hotararea de guvern, iar Consiliul Judetean se poate organiza cu licitatia pentru demolarea actualului stadion. Deci, suntem in grafic. Iar cu sala polivalenta… in iulie am primit un set de hotarari de consiliu local si apoi in august al doilea, si de la Consiliul Judetean si de la Local. Intalnirea de <rupere a pisicii> (intre ministru, primar si presedintele CJT, n.r.) n-a avut loc pentru ca nu s-a putut, dar vom purta o discutie constructiva acum. Rupem pisica dupa ce analizam si locatia de la Timisoara si pe cea de la Giroc si va garantez ca eu si colegii mei vom fi extrem de constructivi. In termen foarte scurt anuntam decizia, in maximul 30 de zile vom spune unde se construieste polivalenta„, a declarat la Timisoara Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii Regionale.

Va reamintim, Calin Dobra si Nicolae Robu n-au fost in stare sa cada la o intelegere cu privire la locul pe care sa se construiasca polivalenta si fiecare a tinut-o pe-a lui. Unul la Timisoara si celalalt la Giroc.
Pentru ca legile sunt proaste si nu avem parlamentari de Timis care sa se preocupe de indreptarea lor si pentru ca terenurile propuse de CJT si Primarie n-au fost din start libere de sarcini si s-au mai pus si bete-n roate, predarea lor catre Compania Nationala de Investitii s-a tergiversat.

CNI a cerut 5,4 hectare complet curate pentru viitoarea sala.

Consiliul Judetean Timis a pus la dispozitia Companiei Nationale de Investitii o parcela de 9,5 hectare pentru sala polivalenta, in comuna Giroc.

Pe 5.000 mp din aceasta parcela se afla niste constructii care au apartinut Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, insa acestea nu vor fi demolate, ci in ele vor fi amenajate un punct medical si un altul de informare. Pe parcela de la Giroc, 6 ha sunt puse la dispozitie pentru construirea salii polivalente. Pe de alta parte, Primaria Timisoara a pus la dispozitia CNI un teren de 3,9 ha plus un altul de 1 ha, care in prima instanta nu puteau fi unificate, insa s-a procedat la o completare.

Oricum, chiar si cu locul ales peste o luna, este aproape imposibil ca Timisoara sa aiba o Sala Polivalenta pana in anul 2021 cand va deveni Capitala Culturala a Europei. Aceasta pentru ca organizarea unei licitatii cere timp (fara a mai pune la calcul eventualele contestatii), iar proiectarea dureaza luni de zile si executia la fel.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...