Se repara soseaua care scurteaza drumul dintre cele doua capitale culturale ale Europei, Timisoara si Novi Sad

TIMISOARA. Drumul judetean care face legatura intre cele doua capitale culturale europene in 2021, Timisoara si Novi Sad (Serbia) va intra in reparatii. Este vorba despre o distanta de 20,5 de kilometri.

CITESTE SI: Aproximativ 2.000 de membri trimite PSD Timis la mega mitingul de la Bucuresti pentru apararea democratiei si a statului de drept. De ce vor fi imbracati in alb

Reabilitarea soselei se va face cu bani europeni, valoarea totala depaseste 31 milioane lei, din care peste 30 milioane lei sunt fonduri nerambursabile. Drumul parcurge localitatile Peciu Nou, Giulvaz si Foeni, pana la granita cu Serbia.

Proiectul este unul dintre cele depuse pe o lista regionala, dintr-un total de noua proiecte. Toate proiectele vizeaza drumuri care au legatura cu reteaua europeana de transport”, a explicat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Primarul comunei Peciu Nou, Gabriel Dragan, a cerut autoritatilor judetene sa aiba in vedere construirea unui sens giratoriu, odata cu repararea acestei sosele, in comuna.

CITESTE SI: Primele imagini din Parcul Alpinet, aflat in reabilitare. Are lacuri si cascada. Foto 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra a declarat ca acest drum scurteaza distanta pana in Serbia.

Aceasta sosea scurteaza drumul intre cele doua capitale culturale europene. Acum granita este deschisa 12 ore pe zi, de la ora 8.00 la 20.00. Daca traficul se intensifica, odata cu repararea acestui drum, vom face demersuri pentru ca punctul de trecere a frontierei sa fie deschis permanent”, a declarat Calin Dobra.

CITESTE SI: Cum se va circula prin intersectia de la Marasti, la Timisoara, cand va fi gata. Nicolae Robu: pista de biciclete va fi redesenata. Ce se intampla cu copacii 

Cei 20,5 kilometri de drum vor deservipeste 10.000 de locuitori din cele trei localitati. Se vor executa marcaje, se vor monta indicatoare de circulatie, borne kilometrice si parapete. Lucrarea ar trebui sa fie finalizata in decembrie 2020.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...