Se reincalzesc caloriferele la Timisoara. Colterm anunta ca are stocuri de carbune si gaz pentru 2 luni de iarna si continua aprovizionarea

TIMISOARA. Compania de termoficare de la Timisoara linisteste populatia, da asigurari ca are stocuri de carbune si gaz pentru 2 luni la inceput de noiembrie, dar si ca va continua aprovizionarea. Cum temperaturile au scazut, din seara zilei de 1 noiembrie, va fi reluata incalzirea in apartamentele timisorenilor abonati la Colterm.

CITESTE SI: Administratia Fritz, preș in fata consilierului local Razvan Negrisanu. Lectie despre cum se calca legea in picioare la Primaria Timisoara pentru afacerile unui lider USR

Incepand de astazi, 01 noiembrie 2023, reluam furnizarea incalzirii in regim continuu, in intregul oras, la parametri corelati cu temperaturile exterioare diurne si nocturne. Urmarim permanent evolutia vremii, iar in functie de prognoza meteo, vom ajusta parametri de furnizare a caldurii„, transmit reprezentantii Colterm.

Cat priveste stocurile de combustibil pentru incalzirea orasului in aceasta iarna, conducerea companiei precizeaza ca sunt mai mari decat anul trecut pe vremea asta. Cum in anii trecuti, consumul era in jur de 1500 de tone de carbune pe zi pentru asigurarea caldurii in locuinte, institutii, scoli si spitale, in acest moment Colterm acopera cel putin 2 luni, dar aprovizionarea continua.

La ora actuala, pregatirile pentru sezonul de incalzire 2023/2024 sunt finalizate, atat din perspectiva functionarii instalatiilor de la CET-uri, cat si din cea a aprovizionarii cu combustibilul necesar producerii energiei termice. Toate cele trei cazane de la CET Sud sunt functionale, iar de luni, 06 noiembrie, pornim si un cazan pe carbune.
La sfarsitul lunii octombrie, stocurile de combustibil necesare producerii energiei termice erau urmatoarele:
· Carbune: 95.600 de tone (fata de 52.004 de tone in perioada similara a anului trecut). Aprovizionarea cu carbune este constanta, astfel incat sa avem asigurat necesarul pentru tot sezonul rece.
· Gaz inmagazinat: 129.671,5 MWh (fata de 38.585 MWh, la sfarsitul lui octombrie 2022)„, transmite Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Timisorenilor li se reaminteste si ca, incepand cu data de 14 noiembrie 2023, casieria din Iulius Mall isi inceteaza activitatea. Pentru operatiuni cu numerar, ramane disponibila exclusiv casieria de la sediul central din Fabric, din str. Episcop J. Lonovici, nr. 4.
Din 14 noiembrie casieria va functiona dupa urmatorul orar: luni – vineri 08.00 – 12.00 si 12.30 – 20.00; sambata: 08.00 – 12.00; duminica: inchis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.