Se reface tunelul de arbori pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde din Timisoara. I se schimba si culoarea

TIMISOARA. Opiniatimisorei.ro va informa in exclusivitate, inca de acum un an, ca unul dintre cele mai frumoase bulevarde din Timisoara va suferi schimbari insemnate. Lucrarile de infrumusetare ale arterei au inceput inca din luna februarie.

CITESTE SI: Trei zile de petrecere pe ritmuri sarbesti la o ora de mers cu masina de Timisoara. Concert de senzatie al formatiei Bajaga

Prima masura luata de municipalitate a fost taierea salcamilor batrani si putrezi de pe bulevardul C.D. Loga. Odata finalizata aceasta operatiune, acum a venit si momentul plantarii de arbori tineri. SC Horticultura, una dintre societatile din subordinea Primariei, se va ocupa din aceasta saptamana de plantarea noilor salcami.

Salcamii albi vor fi inlocuiti cu salcami rosii

Saptamana aceasta urmeaza achizitionarea lor. O sa merg sa vad personal pomii si s-ar putea ca pana vineri sau sambata sa fie plantati pe o singura parte. Pe cealalta parte urmeaza sa fie plantati mai tarziu… Se va pune salcam rosu. Incepem pe partea cu parcul Justitiei si se merge de la semafor de acolo pana vizavi de Consiliul Judetean, pe tot bulevardul. Va fi numai salcam rosu pentru ca trebuie sa respectam aceeasi specie. Cel care a fost inainte a fost salcam alb, iar acesta va fi salcam rosu, ca sa nu mai fie cu crestere mult desfacuta a coroanei si sa avem problemele pe care le-am avut pana acum. El va avea o crestere in sus, asa incat sa facem acel tunel pe bulevard„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Andrei Dragila, directorul Horticultura.

Primaria a primit la jumatatea lunii februarie un deadline din partea Garzii de Mediu, in urma caruia trebuia sa inlocuiasca arborii taiati pana la jumatatea lui aprilie.

La finalul controlului, Garda Nationala de Mediu – Serviciul Comisariat Judetean Timis a dispus Primariei refacerea spatiilor verzi din aliniamentul afectat de taieri, respectiv plantari de noi arbori pana la data de 15 aprilie 2018„, transmiteau la acea vreme intr-un comunicat reprezentantii Prefecturii Timis.

Directorul Horticultura crede insa ca nu vor fi probleme cu Garda de Mediu.

Nu poti sa bati din palme si sa plantezi 400 si ceva de arbori intr-o zi. Se va incepe plantatul, dar nu se va termina intr-o zi. Nu pot sa ne sanctioneze atata timp cat noi am inceput plantatul. Nu e de joaca. Ei trebuie pregatiti, fasonati. Timpul nu ne-a permis sa intram cand am vrut. A plouat tot timpul, a fost zapada si putem justifica de ce nu s-au plantat„, a mai explicat pentru opiniatimisoarei.ro, Andrei Dragila, directorul Horticultura.

Decizia taierii batranilor salcami de pe bulevardul C.D. Loga a fost luata de municipalitate numai dupa consultari cu specialisti, care au concluzionat ca acesti copaci erau bolnavi sau putrezi.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Domnule Andrei Dragila, dar de ce sa nu plantati intercalat si salcam galben, s-ar asorta de minune cu salcamul rosu. In zona Aradului ati umplut strazile cu salcâm galben, arata mirific cand este inflorit, si copiii adora aceste flori.