Noutati :

Se redeschide un santier proaspat inchis la Timisoara. Vom circula pe 4 benzi pe una din cele mai lungi strazi

5 mai, 2015 - 12:56 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Nici nu s-a inchis bine santierul pe strada Lidia, ca se redeschide. Daca pana acum lucrarile au fost efectuate de Aquatim, de data aceasta Primaria Timisoara intra sa largeasca strada la 4 benzi.

Vorbim doar despre tronsonul strazii Lidia (n.r. actuala Maresal Constantin Prezan), de la intersectia cu Calea Martirilor pana la sensul giratoriu de la AEM. Lucrarile ar putea incepe la vara, reprezentantii primariei au dat deja drumul licitatiei pentru gasirea proiectantului.

Potrivit autoritatilor locale, strada va avea atat trotuare noi, cat si piste de biciclete si zone verzi, dar si retele subterane noi.

„Un nou proiect important pe care il demaram este modernizarea si extinderea la 4 benzi a strazii Maresal Constantin Prezan si a strazii Venus, care este in prelungire. Este lansata licitatia pentru proiectarea acestui obiectiv, data limita de depunere a ofertelor fiind 12 mai, ora 10:00. Lucrarile vor cuprinde extinderea la 4 benzi de circulatie, cate 2 pe sens, de la intersectia cu Calea Martirilor si pana in sensul giratoriu Piata Gheorghe Domasnean, reamenajarea geometriei intersectiei cu bulevardul Sudului, a intersectiei cu Calea Urseni si strada Venus, amenajarea trotuarelor, amenajarea de piste de biciclete, de locuri de parcare si zone verzi, extinderea retelei de troleibuz, reabilitarea retelelor edilitare stradale subterane si supraterane”, a explicat primarul Timisoarei.

Documentatia ar urma sa coste aproape 75.000 de euro, cu tot cu TVA, adica aproximativ 332.000 de lei. Edilul-sef sustine ca santierul ar putea fi deschis chiar la vara, daca licitatiile merg conform planului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este incalificabil ce face acest mic dictator în oraşul ăsta! Pe modelul Scorniceşti, fără nici o jenă, a băgat bani cu nemiluita în cartierul în care locuieşte!
    Sunt multe alte proiecte mai importante pentru Timişoreni, dar noi facem 4 benzi în Soarelui!!! Asta după piaţă, fântână, parcări şi mai ştiu ce a făcut pe-acolo! Că deja mi-e lehamite să mai citesc astfel de ştiri!

  2. Dacă ai circula pe Lidia,la ore de vârf,o să-ți schimbi părerile ! Mai grav,e că se distruge o lucrare abia terminată -tipic românesc !