Noutati :

Se prelungeste termenul de depunere a proiectelor pe bugetul participativ al Consiliului Judetean Timis. Pana acum au fost inaintate 19 propuneri

2 iunie, 2022 - 02:30 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis prelungeste termenul de depunere a proiectelor pe bugetul participativ. Toti cei interesati isi pot inscrie propunerile pana in data de 15 iunie.

CITESTE SI: Dupa 8 ani de santier, incep lucrarile suplimentare la noua cladire a Spitalului de Copii din Timisoara. Se racordeaza la Colterm si se recompartimenteaza cu 1 milion si jumatate de euro 

In urma solicitarilor primite din partea cetatenilor, CJ Timis prelungeste perioada de depunere a proiectelor in cadrul programului de bugetare participativa prin care sunt finantate propunerile locuitorilor din judet. Masura vine in sprijinul celor care au nevoie de mai mult timp pentru fundamentarea initiativelor.

Astfel, data limita pana la care timisenii isi pot inscrie proiectele este 15 iunie. Timpul suplimentar alocat va fi scazut din perioada destinata evaluarii proiectelor, astfel ca toate celelalte termene raman neschimbate. Deocamdata, au fost depuse 19 proiecte, pe domenii precum educatie, turism, mediu, protectia animalelor si social.

Bugetul participativ incurajeaza cetatenii sa se implice in luarea deciziilor privind dezvoltarea comunitatii locale. Consiliul aloca banii, timisenii vin cu propuneri de proiecte, iar dupa validarea lor de catre o comisie, tot cetatenii vor decide, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de catre institutie.

Pentru anul acesta, institutia a alocat un buget triplu fata de anul trecut, de 3 milioane de lei.

Depunerea si selectia proiectelor se face pe platforma bugetareparticipativa.cjtimis.ro. Aici, timisenii vor gasi toate informatiile si documentele necesare si vor putea vota proiectele depuse. De asemenea, acestea pot fi depuse si in format fizic, la Registratura institutiei, de unde pot obtine si formularele necesare.

Proiectele castigatoare vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute. Limita maxima a bugetului pentru un proiect propus este de 1.500.000 lei, incl. TVA.

Consiliul Judetean Timis va supune fiecare proiect primit unei analize primare in cadrul unei comisii constituite in acest scop, care va stabili proiectele ce pot intra in procesul de votare.

La primul buget participativ, de anul trecut, au fost declarate castigatoare 3 propuneri, pista de biciclete care sa lege Timisoara de Dumbravita si Giarmata, Oraselul Sigurantei Rutiere de la Lugoj si amenajarea unei statii de autobuz la Foeni. Aceasta din urma este gata, iar pista de biciclete e in licitare pentru proiectare.

CITESTE SI: Pista de biciclete care va lega Timisoara de Dumbravita si Giarmata va avea 3 km, va fi cu dublu sens si o latime de 3 metri. Se cauta proiectantInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...