Se prabuseste sau nu Piata Operei din Timisoara? Cand aflam riscurile pasajului Victoriei?

TIMISOARA. Promis in urma cu ceva vreme, pasajul auto din Piata Victoriei se lasa asteptat. E drept, nu exista nici fonduri disponibile sa inceapa sapaturile, dar nici proiectul nu e gata. Inca nu stim daca terenul este potrivit pentru o astfel de lucrare.

In urma cu aproape 1 an, primarul Nicolae Robu dezvaluia ca „studiul de fezabilitate pentru pasajul din Piata Victoriei este in faza avansata”.

CITESTE SI: Construirea pasajului subteran din Piata Victoriei nu va afecta cladirile din centru, promite Nicolae Robu

Iata ca a trecut aproape an de atunci si documentatia premergatoare demararii licitatiei pentru gasirea firmei constructoare este tot in faza… avansata. Adica bate pasul pe loc. Potrivit edilului Timisoarei, municipalitatea nu a primit inca un studiu foarte important de la proiectant, adica „o analiza complexa a conditiilor indeplinite de teren si a capacitatii acestuia de a sustine in conditii de siguranta un obiectiv”. Or, fara acest studiu, care trebuie atasat studiului de fezabilitate, nu se poate trece mai departe.

pasaj auto victoriei opera

„Pentru Piata Victoriei, pentru Inelul I, nu am primit inca studiul geo, care era conex studiului de fezabilitate, s-a reusit luarea legaturii cu proiectantul, din pacate de saptamani bune nu a mai existat comunicare, din cauza ca au fost proiectantii in strainatate, cei care lucreaza la proiect, dar am inteles ca s-au angajat sa predea si studiul geo. Daca nu, vom rezilia contractul efectiv si vom contracta alti proiectanti pentru studiile respective, vom prelua doar studiul de fezabilitate de la proiectantul cu pricina. Este un proiect extrem de important pentru noi”, ne-a explicat Nicolae Robu.

Tot anul trecut, edilul-sef declara ca nu va fi deschis santierul pentru pasajul Victoriei pana cand nu sunt gata lucrarile la centrul istoric, termenul final in acest caz fiind prelungit pana la sfarsitul acestui an. In mai 2014, Robu spunea ca a dat in lucru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic si apoi va da drumul la caietul de sarcini si la licitatia pentru gasirea firmei constructoare.

CITESTE SI: Pasajul subteran auto din Piata Victoriei, un fleac pentru primarul Nicolae Robu. Cand incep efectiv lucrarile?

Sursa foto: Timpolis

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Poate s-ar putea face unul dar de genul 2,2m inaltime, numai pentru masini mici, altfel cred ca e cam complicat tehnic si aberant de scump in comparatie cu cat rezolva. Daca s-ar face Centura orasului si subtraversarile CFR mai largi + o supratraversare la Solventul atunci orasul ar fi mai aerisit imediat si poate nu ar mai fi nevoie de pasaj aici.

    • Si ce vom face cu salvarile, microbuzele dedicate, pompierii (daca totul se prabuseste, nu vor avea acces), …. care depasesc gabaritul h=2,2 m? vom avea un al doilea pasaj Jiul?
      Cred ca intreaga „actiune” a pornit cam pe negandite; printre timisoreni, subtraversarea a purtat de a lungul anilor ’80 si denumirea de „groapa lui Telescu”, fiind construit – dupa cum se povestea – fara avizul marelui ganditor dar si pentru „fiascoul” final.

  2. Eu inteleg ca Robu e prost, chiar daca mi-e gru sa accept ca un astfel de om a fost ales de timisoreni… dar totusi, un consilier mai rasarit nu exista in jurul lui, sa ii explice retardului ca nu e bine sa arunci vorbe in vant ca te vor bantui in anii ce urmeaza?

    Daca atata lucru nu a invatat si continua sa ne abureasca cu termenele lui idiotice, eu cred ca e fara scapare.

    • Cel mai grav este ca e prost pe banii nostri . Ne-a intepat de un milion si ceva de Euro , cit valoreaza terenurile date aluia din Pasaj ca sa plece .