Noutati :

Se organizeaza noi serii de cursuri, in luna septembrie, la CCIA Timis

8 august, 2017 - 10:27 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza in cursul lunii septembrie 2017, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, urmatoarele cursuri:

Competente antreprenoriale – eligibil pentru Programul Start-Up Nation Romania 2017.
Perioada: 4 – 15 septembrie 2017 (de luni pana vineri, intre orele 16 si 20)

Este un curs care se adreseaza celor care doresc sa isi deschida propria afacere sau detin deja o afacere si vor sa o gestioneze mai eficient cat si persoanelor interesate sa dezvolte proiecte finantate din fonduri europene.
Structura cursului:

•        Introducere in antreprenoriat

•        Initierea unei afaceri

•        Organizarea activitatii

•        Strategia de marketing

•        Negocierea contractelor

•        Politica de promovare

•        Finantarea unei afaceri

•        Dezvoltarea produselor/ serviciilor

•        Organizarea personalului

•        Evidenta contabila

•        Sistemul de evidenta financiara

•        Strategiile de dezvoltare si riscurile afacerii

•        Logistica necesara derularii afacerii

•        Planul de afaceri

Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de  Ministerul Muncii si de  Ministerul Educatiei. Certificatele se elibereaza in max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina urmatoarele documente: copie CI, copie certificat de nastere, copie certificat de casatorie (dupa caz), copie diploma studii (studii medii), original adeverinta medicala de la medicul de familie sau medicul institutiei.

Formator: Giana BOBICA
Taxa de participare este de 650 lei, iar membri CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.

***
Controlul intern/managerial la nivelul entitatilor publice. Noutati legislative (OSGG nr.400/2015 – republicat)

Perioada: 4 – 6 septembrie 2017 (luni, marti si miercuri, intre orele 16 si 20).

Conform Art.28 din O.G. nr.119/1999 cu modificarile si completarile ulterioare, neindeplinirea de catre ordonatorul de credite a obligatiei de a elabora si prezenta raportul anual asupra sistemului de control intern / managerial se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei.

Cursul are ca scop:
-Prezentarea masurilor de control intern necesare pentru implementarea si dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM);
-Abordarea unor modalitati practice de implementare a SCIM in cadrul entitatilor publice, in concordanta cu Ordinul Secretariatului General al Guvernului nr. 400/2015.

Obiectivele generale ale cursului vizeaza: Constientizarea managementului general de la nivelul entitatilor publice cu privire la responsabilitatea in proiectarea implementarii si dezvoltarii continue a sistemului de control intern managerial–SCIM, inclusiv a Registrelor de riscuri si a procedurilor operationale pentru fiecare activitate care se deruleaza la nivelul entitatii publice (art.2 din OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatlor publice, republicat); Abordarea unor modalitati practice de implementare a sistemului de control intern/managerial la nivelul entitatilor publice – metode dinamice si interactive.

Cursul este in concordanta cu noul act normativ – OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatlor publice, republicat.
Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:
– Ordonatori de credite principali, secundari si tertiari;
– Manageri din institutii publice;
– Auditori interni;
– Membrii Comisiilor de Monitorizare (CM) constituite pentru Dezvoltarea si Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial – SCMI la nivelul entitatilor publice;
– Membrii Echipelor de Gestionare a Riscurilor (EGR) constituite la nivelul entitatilor publice;
– Responsabili cu gestionarea riscurilor de la nivelul structurilor functionale ale entitatilor publice;
– Personal din entitatile publice implicat in procesul de dezvoltare si implementare a SCMI.

La finalul cursului, participantii vor sti: Sa cunoasca si sa identifice etapele procesului de implementare a sistemului de control intern/managerial in entitatea publica in care activeaza; Sa analizeze si sa implementeze cerintele celor 16 standarde de control/managerial in entitati publice; Sa analizeze documentele de organizare specifice institutiilor publice din care fac parte (organigrame, regulamente, proceduri, strategii etc); Sa realizeze autoevaluarea standardelor de control intern/managerial din cadrul institutiei publice in care activeaza; Sa intocmeasca raportul anual asupra sistemului de control intern/managerial.

Cursantii vor primi un Certificat de Participare emis de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Formator: Alina Ancuta SASU
Taxa de participare este de 450 lei + TVA, iar membri CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.

***
Responsabil de mediu (Cod COR 325710)
Perioada: 18 septembrie – 29 septembrie 2017 (luni-vineri ,intre orele 1700-2100).

Activitatea desfasurata de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de masuri pentru rezolvarea problemelor de mediu, imbunatatirea performantelor de mediu ale organizatiei.
Tematica:
– Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor;
-Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului;
-Aplicarea procedurilor de calitate;
-Gestionarea cerintelor legale de mediu;
-Elaborarea programului de management de mediu;
-Monitorizarea factorilor de mediu;
-Realizarea auditului intern;
-Supravegherea activitatii pentru prevenirea efectelor provocate de situatiile de urgenta;
-Raportarea activitatii de mediu;
-Elaborarea documentatiei sistemului de management de mediu.

Cursul se adreseaza tuturor celor interesati sa gestioneze procese de mediu si agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, art. 22, alin.3, „Detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.

Formator: Lavinia-Alina CALUSERU
Taxa de participare este de 800 lei, iar membri CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.

Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de  Ministerul Muncii si de  Ministerul Educatiei. Certificatele se elibereaza in max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina urmatoarele documente: copie CI, copie certificat de nastere, copie certificat de casatorie (dupa caz), copie diploma studii (studii medii), original adeverinta medicala de la medicul de familie sau medicul institutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...