Noutati :

Se muta sediul Finantelor de la Timisoara la Deva? Sindicalistii sunt furiosi si spun ca este o palma morala data Timisoarei

20 iulie, 2013 - 12:35 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
5

TIMISOARA. Angajatii Directiei Finantelor Publice din Timisoara sunt decisi sa organizeze proteste, in urma zvonurilor aparute cum ca sediul Finantelor va fi mutat de la Timisoara la Deva, odata organizate regiunile.

Sindicalistii spun ca au primit si confirmarea oficiala ca sediul viitoarei Directii Generale Regionale a Finantelor Publice – Regiunea de Vest va fi stabilit la Deva.

„Ne manifestam profunda ingrijorare in legatura cu modul de derulare a procesului de reorganizare si regionalizare a A.N.A.F. si a structurilor subordonate, respectiv in ceea ce priveste intentia de stabilire a sediului viitoarei Directii Generale Regionale a Finantelor Publice – Regiunea de Vest. In ciuda tuturor asigurarilor anterioare date reprezentantilor nostri sindicali, am primit cu stupoare informatia oficiala ca sediul va fi stabilit in municipiul Deva – judetul Hunedoara (??!!??), iar nu in Timisoara – judetul Timis”, se arata intr-un comunicat emis de Adrian Gavruta, presedinte al Sindicatului FINTIM.

Angajatii Finantelor timisene sunt de parere ca o eventuala decizie este strict rezultatul unor negocieri intre partide sau „persoane care vizeaza obscure interese de ordin personal sau politic” si ca aceasta decizie contravine principiilor legii.

Mai mult decat atat, ei arata clar ca judetul Timis este mult peste Hunedoara in ceea ce priveste indicatorii economici si ca in primele 5 luni ale anului 2013 s-a incasat, per angajat, in Timis, 2,2 milioane de lei – de la 77.110 contribuabili, in timp ce in Hunedoara abia s-au incasat 1,2 milioane de lei – de la 22.020 contribuabili.

„Apreciem ca intentia in discutie este si vadit discriminatorie, in conditiile in care, pe de o parte nota de fundamentare incrimineaza tratamentul egalitarist al judetelor in ceea ce priveste structura de personal fara a se diferentia judetele sub aspectul ponderii economice si al numarului de contribuabili, iar pe de alta parte, intentiile de stabilire a viitoarelor sedii ale D.G.F.P. Regionale se preconizeaza a DEZAVANTAJA si DISCRIMINA doar anumite judete”, mai spun sindicalistii.

Ei ameninta ca dau in judecata institutia in cazul in care va fi emisa o hotarare de guvern in acest sens si incheie ca vad aceasta intentie ca si o „palma morala data Timisoarei si judetului Timis”.

Va reamintim ca sediul Directiei de Finante din Timisoara a fost inaugurat in anul 2010, fiind una dintre cele mai mari investitii in domeniul birourilor din Timisoara. Constructia sediului a costat peste 11 milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. hahaha, pai regionalizare credeti ca inseamna ca totul sa se mute in orasul cel mai mare?

  2. Fiti seriosi! Este o gluma! regiunea este BANAT, nu are cum sa fie vorba despre Deva sau judetul Hunedoara.

  3. O astfel de masura nu ar fi rationala. Sa duci administratia finantelor din zona cea mai activa financiar intr-o zona mai putin activa, ar insemna ca si cum am muta spitalul judetean la Gottlob. Nu este realista varianta, deci nu trebuie luata in considerare.

  4. Personajul dubios care se afla in spatele acestei masinatiuni este imbarligatorul sef de le PNL dan-radu rusanu, mare fruntas penelist din Hunedoara, si nasu’ lu’ finu’ daniel chitoiu, cu regret inca ministrul finantelor. Cat despre motive, gurile rele spun ca nasu’ rusanu are o amanta, sefa de serviciu la finante Deva, care urma sa-si piarda postul in eventualitatea ca Regiunea Fiscala s-ar fi stabilit la Timisoara. Asa ca, la rugaminitile fierbinti ale amantei liberalul rusanu ar fi cedat, gasind miraculoasa solutie a pastrarii amantei in functie prin mutarea sediului Regionalei la Deva, simplu ca buna ziua!

    • Da, asa este. Intreaga poveste este facatura lui Rusanu. Individul se caca pe noi toti, impreuna cu PNL-ul lui blestemat. Amintit-va de asta la alegerile viitoare.