Noutati :

Se majoreaza indemnizatia pentru mame pana la sfarsitul acestui an? Ministrul Finantelor asteapta rezultatul calculelor

11 septembrie, 2012 - 08:45 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Florin Georgescu a declarat ca mai intai Finantele vor face impreuna cu Ministerul Muncii o simulare pentru a determina efortul bugetar necesar majorarii indemnizatiilor pentru mame la 85% din salariu.

Ministrul Muncii Mariana Campeanu asigurase inca din urma cu doua luni ca reintregirea indemnizatiei pentru mame va fi rezolvata, dar Georgescu asteapta rezultatul calculelor pentru a afla ce efort bugetar presupune acest lucru. „Exista o optiune in sensul majorarii. Trebuie sa facem calculele cu cei de la Ministerul Muncii si s-ar putea sa se gaseasca fonduri pentru marirea indemnizatiei”, a spus Georgescu, conform www.incont.ro

Intrebat daca revenirea s-ar putea aplica chiar din acest an, Gerogescu nu a exclus posibilitatea majorarii in ultimele luni.

La mijlocul anului 2010, Guvernul Boc a redus cu 15% indemnizatia pentru mame, la 65% din salariu.
Ulterior, Guvernul a decis ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, mamele vor avea posibilitatea sa opteze pentru un concediu de doi ani pentru cresterea copilului, dar cu o indemnizatie maxima plafonata la 1.200 lei sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizatie maxima de 3.400 lei si cu o primã lunara de 500 lei pentru intregul interval de pana la 24 de luni.

Anterior reducerii, indemnizatia pentru cresterea copilului era platita pe doi ani si reprezenta 85% din media veniturilor salariale nete din care se platesc contributii la bugetul asigurarilor sociale, realizate in ultimul an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...