Noutati :

Se largeste la 4 benzi, se amenajeaza sensuri giratorii si piste de biciclete. A inceput santierul de aproape 1 an si jumatate pe strada Maresal Constantin Prezan. Foto si video

6 iulie, 2020 - 02:08 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Un an si patru luni. Atat e programat sa dureze santierul pentru ca una dintre cele mai importante strazi din sudul orasului, Maresal Constantin Prezan,  sa fie refacuta completa.

CITESTE SI: Peste doi ani ar putea veni pe lume primul bebelus in noul spital. A fost semnat contractul pentru lucrarile la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara, de aproape 10 milioane de euro 

Inca de luni dimineata traficul pe tronsonul cuprins intre Parcul Padurice si fosta Baricada a fost inchis, iar muncitorii cu utilajele au inceput deja sa  decoperteze carosabilul.

Artera va fi largita la cate doua benzi pe sens, se vor amenaja piste de biciclete, trotuare si spatii verzi pe toata lungimea strazii.

Sectorul de drum este amplasat in zona de sud-est a Timisoarei si face legatura intre Calea Martirilor si Piata Gheorghe Domasneanu(AEM). Strada Maresal Prezan cu o lungime de 1,3 kilometri va avea o latime de 13-14 metri, 2 benzi de circulatie pe sens si va fi incadrata de bordura si rigola la bordura. Strada Venus cu o lungime de 501 metri va atinge o latime de 13 metri, cu doua benzi de circulatie pe sens. Va fi amenajat un sens giratoriu la intersectia dintre strazile Maresal Prezan si Sudului, cu 3 intrari/iesiri. Un alt sens giratoriu se va construi la intersectia dintre Maresal Prezan, Venus si Calea Urseni, tot cu 3 intrari/iesiri. Lucrarile de modernizare cuprind si piste de biciclete pe ambele sensuri, cu o latime de 1-2 metri, iar trotuarele de pe ambele parti vor fi de 1-2,5 metri. Zone verzi vor fi amenajata pe o suprafata de 19.550mp„, se arata in descrierea proiectului.

Nu vor fi singurele schimbari care se vor face in zona. Vor fi refacute retelele edilitare: canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, realizarea retelei de canalizare meteorica pentru preluarea apei de pe noul carosabil, va fi amenajat canal tehnic, dar si un sistem de iluminat public atat pentru circulatie rutiera cat si pentru cea pietonala. Reteaua de troleibuz va fi extinsa pana la bulevardul Sudului. Valoarea contractului este de 41.740.503 lei cu TVA, iar termenul de executie este de 16 luni.

Lucrarile vor fi facute de catre firma Strabag.

Un alt santier este pe cale sa porneasca in zona, iar soferii care obisnuiau sa circule prin zona vor fi nevoiti sa gaseasca noi rute de deplasare. Urmeaza sa fie modernizat si bulevardul Sudului, pe intreaga lungime, iar lucrarile ar trebui sa inceapa chiar de saptamana aceasta.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Într-un an se va termina, pentru că PORR este firmă adevărată.

 2. Stau in zona Soarelui. Totusi sa incepi concomitent doua santiere care blocheaza complet cartierul e absurd. Dimineata la ora 8 nu am cum sa plec de acasa. Pe Lidia nu, pe Sudului nu. Pe Orion din septembrie se blocheaza circulatia de cei care vor sa-si duca copilul pana in sala de clasa, nu au bunul simt sa parcheze la 200-300 m de scolala si sa mearga pe jos. Si asta pentru 1-2 ani!! E absurd. Cineva gandeste cu curu’ nu cu capul. Daca faceau pe etape deranjul era mult mai mic.

 3. Acum 4-5 ani a fost schimbata canalizarea pe Prezan
  S-a pus beton fro 40 de cm grosime
  Acum se sparge tot, in loc sa puna beton doar pe adausul de largire
  Si poza este fack, acum copacii intre Martirilor si padurice au fost taiata
  Un primar numit speranta ajuns exemplu asa nu!
  Rade o tara de noi
  Ca semafoare
  Ca palmieri