Noutati :

Se intorc Ingerii Galbeni in parcarile supermarketurilor din Timisoara? Ce hibe gaseste prefectul de Timis in hotararea de consiliu local care ii interzice!

16 aprilie, 2014 - 11:36 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

UPDATE: Primarul Nicolae Robu spune ca nu intentioneaza sa modifice hotararea de Consiliu Local privind interzicerea firmei Ingerii galbeni si ca prefectul nu are decat sa atace decizia consilierilor locali, in instanta.

Este prerogativa prefectului Eugen Dogariu sa intervina cum considera de cuviinta, eu nu i-o pot contesta. Eu stiu un lucru: juristii din primarie au dat aviz de legalitate pe aceasta hotarare. Prin urmare, noi nu avem motive sa o retragem. Daca domnul prefect o ataca in instanta si instanta o va anula, vom respecta regula jocului si ne vom conforma. In orice caz, noi am simtit nevoia sa intervenim in interesul cetatenilor, contra atitudinii abuzive a firmei Ingerii galbeni”, a spus Nicolae Robu.
______________________

TIMISOARA.  Hotararea de consiliu local prin care Ingerii Galbeni au fost interzisi in parcarile supermarketurilor din Timisoara a intrat deja in vigoare, iar documentul a fost analizat de Prefectura judetului. Asa cum cere legea.


Prefectul de Timis Eugen Dogariu spune ca specialistii pe care ii are in subordine, dupa o prima parcurgere a documentului aprobat prin votul consilierilor locali, au identificat cel putin doua neconcordante. Iar hibele descoperite in legea locala vor duce la reintoarcerea ei pe masa consilierilor locali pentru modificare.

Exista o discutie la modul in care Primaria poate stabili modul de organizare al unui spatiu privat. Teoretic, Primaria Timisoara nu poate impune o organizare pe spatiul privat. Cea care are atributii legale de a ridica masinile este politia, conform legilor de organizare„, a declarat prefectul de Timis, Eugen Dogariu.

Pentru ca s-au descoperit incalcari ale legislatiei in vigoare, spune prefectul Eugen Dogariu, hotararea va fi retrimisa la Consiliul Local, iar alesii vor trebui sa o modifice.

„Voi face un recurs gratios catre CLT pentru stabilirea unui regulament pe un spatiu privat. Ridicarea masinilor e atributul politiei, asa spune legislatia„, a precizat din nou prefectul de Timis.

Daca hotararea nu va fi modificata de catre consilierii locali, aceasta ar putea fi atacata si, mai apoi, anulata de instanta. Aceasta ar insemna ca Ingerii Galbeni sa se intoarca in parcarile supermarketurilor din Timisoara.

CITESTE SI: E oficial! Ingerii Galbeni, dati afara din parcarile supermarketurilor din Timisoara. Nu mai au voie sa ridice nicio masina! Ce le face Politia Locala magazinelor!

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...