Noutati :

Se infiinteaza Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania. Atuul lor – brandul Laszlo Tokes

3 martie, 2011 - 03:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania incepe sa prinda contur. Ungurii din partea de vest a tarii s-au apucat deja sa stranga semnaturi pentru infiintarea acestuia. Cel mai important atu, spun ei, este brandul Laszlo Tokes.

Iniatiatorii partidului au adunat deja 10.000 de semnaturi, dar mai au nevoie de mai bine de jumatate pentru a putea inregistra partidul. Ei sunt deschisi oricarei colaborari cu formatiuni politice care lupta pentru aceleasi idealuri.

„Proiectul este marcat de setul de valori pe care il prezinta Laszlo Tokes. El este un simbol al acestei miscari. Nu vrem sa il transformam intr-un partid politic, pentru ca o miscare are o baza mai larga ca si un partid politic. (…) Suntem pe un obiectiv european. Trebuie o revelatie normala intre minoritate si majoritate pentru  stabilitatea tarii. (…) Avem un atu foarte important – brandul Laszlo Tokes este al nostru. Pana in iunie vrem sa fie deja inregistrat partidul”, a explicat Toro Tibor, presedintele executiv al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, cel care se ocupa de strangerea de semnaturi pentru noul partid.

Ungurii mai au inca doua partide in Romania. Este vorba despre Partidul Civic Maghiar si Uniunea Democrata Maghiara din Romania. Toro Tibor spune ca nu exclude colaborarile cu cele doua formatiuni, asta desi „UDMR, din varii motive, nu poate sau nu vrea sa fie eficient pentru aceste comunitati maghiare. UDMR practic are alte comunitati si nu vrea sa negocieze pentru aceste obiective”. Mai mult, presedintele executiv al Consiliului National al Maghiarilor ne-a marturisit ca unii lideri ai celor doua partide si-ar dori sa se renunte la inregistrarea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.
Noii politicieni si-ar dori sa participe si la urmatoare alegeri, dar spun ca nu vor sprijini guvernul PDL.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...