Nicolae Robu pune la punct clanurile de romi din Timisoara (P)

Nicolae Robu pune la punct clanurile de romi și lămurește situația referitoare la demolările care au loc la casele lor din Timișoara.

Robu, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Timișoara, îl demască pe Dominic Fritz și spune despre actualul primar că toate acțiunile acestuia, inclusiv demolările recente de la casele de romi, sunt ca să dea bine în campania electorală: „Este evident pentru oricine că demersul d-lui Fritz e cu iz electoral”.

Robu a precizat că, în perioada în care a fost primar al Timișoarei, a demolat casele construite ilegal pe domeniul public și l-a eliberat de șatrele de romi instalate pe străzi fără aprobări legale.

Am demolat două case construite ilegal, parțial sau total pe domeniul public: una pe strada Glad și una în vecinătatea Pasajului Popa Șapcă. Am eliberat domeniul public de șatre de romi instalate pe el fără aprobări legale. (…) Am lichidat în Timișoara, în primul an plin de mandat, 2013, parangheliile ce blocau străzi și deranjau câte un sfert din oraș, într-o tradiție devenită anacronică, pe care eu am curmat-o. Și asta fără a fi rasist, respectându-i pe membrii comunității rome ca pe oricare alții”, a scris Nicolae Robu pe pagina de Facebook.

Robu a menționat că a luptat și va lupta în continuare pentru patrimoniul orașului și pentru respectarea legii de toată lumea, inclusiv de comunitatea romă.

El a mai subliniat că actualul primar, din lipsă de realizări, se folosește de subiectul demolărilor caselor de romi doar pentru a-și face campanie: „Domnul Fritz n-are ce raporta și-atunci folosește această exercitare normală a atribuțiilor, populist, drept fumigenă pentru mascarea eșecului mandatului său”.

Postarea completă a lui Nicolae Robu pe subiect:

„Am câștigat în instanță și am adus efectiv în patrimoniul public 11 clădiri:

➡ 3 clădiri spitalicești (două ale Clinicii de Balneologie și una a Spitalului de Copii)

➡ 8 foste cinematografe

✅ am inițiat procese și am obținut prin ele sentințe definitive pentru readucerea în patrimoniul public a:

sentințe ajunse, însă irevocabile la Înalta Curte, abia după ieșirea mea din funcția de Primar, roadele de imagine fiind culese, prin urmare, fără absolut niciun merit, de succesorul meu, Dominic Samuel Fritz.

✅ am demolat 2 case construite ilegal, parțial sau total pe domeniul public: una pe strada Glad și una în vecinătatea Pasajului Popa Șapcă

✅ am eliberat domeniul public de șatre de romi instalate pe el fără aprobări legale

📌 Nu am nicio legătură cu vânzarea sau retrocedarea niciuneia din casele sau locuințele ajunse dovedit ilegal sau suspect proprietate a unor romi. Orice asociere a mea cu subiectul este calomnie crasă.

📌 Dar, apropo de relația mea cu cetățenii de etnie romă: îi respect ca pe oricare alții pe cei ce respectă legea, dar, eu sunt cel ce am lichidat în Timișoara, în primul an plin de mandat, 2013, parangheliile ce blocau străzi și deranjau câte un sfert din oraș, într-o tradiție devenită anacronică, pe care eu am curmat-o. Și asta fără a fi rasist, respectându-i pe membrii comunității rome ca pe oricare alții, dar cerându-le ca oricăror altora să respecte legea și recurgând când a fost cazul, la organele de forță.

📌 Ei bine, am luat act că un cetățean de etnie romă, al cărui gard a fost demolat de Primarul Fritz a făcut apel către apropiații lui să-mi acorde votul. Aceeași persoană, am înțeles că l-ar fi amenințat pe Primarul Fritz.

📌 Vreau să fiu foarte clar și categoric: a amenința o persoană, în plus un demnitar în exercițiul funcțiunii, este o faptă extrem de gravă, ce nu trebuie tolerată! Legea trebuie să troneze în tot și în toate și peste noi toți, indiferent de postura în care la un moment dat ne aflăm!

📌 Este evident pentru oricine că demersul d-lui Fritz e cu iz electoral, dar, judecând după cât cunosc din speță, intervenția se impunea, ba chiar cred că dl Fritz ar trebui să ne dea explicații de ce a făcut-o atât de târziu! Avuția publică trebuie apărată!

📌 În concluzie: am luptat pentru patrimoniul Timișoarei și am obținut victorii mari, incomparabil mai mult decât a făcut-o dl Fritz, dar, la mine asta nu a fost temă electorală. Dl Fritz –alias ”dominic_n-a_făcut_nimic”- n-are ce raporta și-atunci folosește această exercitare normală a atribuțiilor, populist, drept fumigenă pentru mascarea eșecului mandatului său, a pierderii a jumătate din fondurile europene preluate drept moștenire de la Administrația Robu, a amenzilor de sute de milioane lei etc, etc”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. DA! BRAVO ROBU!!! AM VAZUT CUM CLANURILE DE TIGANI IL VOR SUSTINE LA PRIMARIE! SE VEDE CINE E PRIETEN CU EL! FIX INTEROPII SI TIGANII CARE AU FURAT TOATE CASELE DIN CENTRU!

 2. Am facut EU, doar EU…infatuatul va plinge in perna, noaptea, dupa alegeri !!!!
  Normal ca-i pe iz electoral, dar ce, psd-ul si pnl-ul nu actioneaza tot asa ??? Pacat ca ipocrizia nu doare….

  • Cata manipulare din partea unor forumisti platiti regeste de usr si din partea presei: tion, debanat, ca sa iasa acest personaj Fritz. Asa a prins si primul mandat cu ajutorul tion si debanat, cei care l-au atacat permanent pe Robu prin dezinformare. Se confirma aceasta fiindca imediat dupa alegeri, redactorul tion, Bogdan Marta, a fost numit la primarie consilier al lui Fritz, pe unul din cele 10 posturi de consilieri infiintate de Fritz si platite de noi cu cate 2000 de euro pe luna. Oamenii nestiutori au muscat momeala si o vor musca si acum desi daca la primul mandat puteam spera ca Fritz este un om harnic si gospodar, acuma, dupa 4 ani de nerealizari, orice om cu capul pe umeri s-a lamurit de realitate, acest Fritz este un incapabil care desi un maestru al manipularii nu are capacitatea de a gestiona si in nici un caz de a dezvolta un oras de acest calibru.

   • @ares, da-mi voie sa te contrazic…personajul pe care-l aperi, a pierdut alegerile pentru ca lumea s-a saturat de un individ cu un cult al personalitatii foarte ridicat, un infatuat, un grandoman !!! Asta este realitatea, iar treaba cu manipularea nu a inventat-o nici Tion, nici Debanat…asa e situatia cand vin alegerile, toti manipuleaza, mint, umfla sondaje in functie de preferinte. Asa ca, las-o mai moale, nu te enerva ca nu-i bine pentru sanatate !!!! Doar zic….

   • Tare prost poți fii, după cele ce ai scris …

 3. Timisoara nu poate avea un primar PSD, susținut sau nu de clanuri mafiote!

  • I-ai luat locul USR-istului? Robu e de la PNL și a fost sprijinit de PSD la alegerile din 2012. Ce primar de la PSD visezi? Parcă ai fi venit de pe altă planetă sau ești înregimentat.

   • In Timisoara mai exista PNL ?

 4. Robu versus țigani, ciorditori prin alianță, votați primar Fritz !

 5. asta pentru voturi, s-ar face frate si cu dracu 🙂 din pacate, lupta se da intre doi sobolani…

  • Cu toate pacatele lui, trebuie votat d-nul profesor, timisorenii nu mai pot risca inca 4 ani pierduti cu actualul DONIMIC.

   • Robu nu are dosar nici de sef de lucrari aici in Romania, ca in Polonia nici măcar n- ar putea spera sa fie angajat. Nu acum, ca doar e pensionar, ci in tinerețea lui pletoasa.

 6. Hai ca o luam pe aratura. Toti se delcara pro Robu si acum ne zici ca te lupti cu clanurile. Hai ma ca nu suntem chiar asa prosti. Ma rog nu toti, ca vad din comentarii ca sunt si care mai cred orice zice.

 7. Dominic sa explice de ce-a facut-o tarziu – Robu n-are de ce explica de ce nici n-avea de gand s-o faca.

  • Rade ciob de oala sparta. Amândoi în aceeași oala. La fel de incompetenți, la fel de mincinosi

 8. asa si trrebuie Timisorii,sa fie asaltata si luata de tigani cu totul sa se numeasca Tighisoara fruncea,unde s banatenii falosi ,unde i mandria si fala ?
  oricine va veni la primarie tot asa va fi ,la tigani nu au ce sa le mai faca cum nici pt oras mare lucru nu vor face .