Se inchide circulatia pe strada Maresal Constantin Prezan din Timisoara. Incepe santierul. Troleibuzul 15 are un nou traseu

TIMISOARA. Porneste marele santier din sudul orasului, iar primul pas este inchiderea unei parti din strada Maresal Constantin Prezan, intre Calea Martirilor si bulevardul Sudului. Nici soferii nu vor putea intra pe aici, dar nici mijloacele de transport in comun, acestea din urma vor circula deviat.

CITESTE SI: Operatiunea Ghilotina, reluata la Timisoara. Strada din centrul orasului, eliberata de cabluri. Foto 

Reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara anunta ca incepand de luni, 6 iulie, se va inchide circulatia pe strada Maresal Constantin Prezan, intre Calea Martirilor si bulevardul Sudului, astfel ca troleibuzele de pe linia 15 vor circula in continuare pe Calea Martirilor pana la intersectia cu strada Apicultorilor, unde vor intoarce in sensul giratoriu, mai exact la capatul liniei Expres 3. Aceasta modificare va dura pana la finalizarea lucrarilor de infrastructura de pe strada Maresal Constantin Prezan (fosta Lidia).

Strada de aproape 1,5 kilometri isi va schimba total infatisarea in urmatorul an si jumatate, cat se preconizeaza ca va dura lucrarea.

Conform proiectului, lucrarile vor cuprinde:

– extinderea la 4 benzi de circulatie, 2 pe sens, de la intersectia cu strada Calea Martirilor 1989 şi strada Venus până in sensul giratoriu P-ta Gheorghe Domasneanu
– reamenajarea geometriei intersectiei cu B-dul Sudului
– reamenajare geometriei intersectiei cu Calea Urseni si strada Venus
– amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare locuri de parcare, amenajare zone verzi
– extinderea retelei de troleibuz
– lucrări pentru siguranta circulatiei: (marcaje si indicatoare rutiere)
– retele edilitare: canalizare pluviala si menajera, retea de alimentare cu apa
– canal tehnic

Lucrarile vor fi facute de catre firma Strabag, iar valoarea lor se ridica la aproximativ 8,7 milioane de euro, pret cu TVA. Termenul de executie este de 16 luni.

Un alt santier se va deschide in aceeasi zona a orasului si este legat de cel de pe fosta strada Lidia. Urmeaza sa fie modernizat si bulevardul Sudului, de la intersectia cu Liviu Rebreanu, pana la cea cu Maresal Constantin Prezan.

Bulevardul urmeaza sa fie largit la patru benzi de circulatie. Carosbilul va avea 13 metri latime si va fi strajuit de zone verzi, cu parcari pe ambele parti, dar si piste de biciclete. Se vor inlocui stalpii de sustinere a cablurilor electrice pentru troleibuze, iar firele de TV si internet vor fi ingropate in canale de dedicate.

La intersectia cu Rebreanu se va largi accesul, iar in celalalt capat, spre Maresal Prezan (fosta Lidia), va fi amenajat un sens giratoriu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cand soselele devin prea aglomerate cetatenii cauta solutii
    Renunta la masina, o iau pe jos daca sunt sanatosi, cu transportul in comun, cu bicicleta, raresc deplasarile care nu sunt neaparat necesare, gasesc ore sau rute mai conenabile
    In final usor-usor scade numarul total de masini, densitatea de poluatori de metrul patrat, in mod natural. Daca mai pui si spatii verzi, in catia ani ai putea sa mai vezi cerul albastru.
    Cand vor vedea ca este bine vor trece si mai multi la biciclete
    Asa, mai multe benzi o sa lase loc la si mai multe masini, la acelasi copostament aberant al soferilor care se urca in masina indierent de vremea de afara, indiferent unde vor sa mearga
    Uitati-va in trafic: o masina un om
    Vai de noi
    Primarul nu poate fi altfel decat suntem noi

    • Nu toti sunt lupi singuratici ca tine sa poata sa traiasca cu o tableta, in cont de Netflix si o bicicleta. Pentru unii masina nu e un moft.

  2. Cand soselele devin prea aglomerate cetatenii cauta solutii
    Renunta la masina, o iau pe jos daca sunt sanatosi, cu transportul in comun, cu bicicleta, raresc deplasarile care nu sunt neaparat necesare, gasesc ore sau rute mai convenabile
    In final usor-usor scade numarul total de masini, densitatea de poluatori de metrul patrat, in mod natural. Daca mai pui si spatii verzi, in cativa ani ai putea sa mai vezi cerul albastru.
    Cand vor vedea ca este bine vor trece si mai multi la biciclete
    Asa, mai multe benzi o sa lase loc la si mai multe masini, la acelasi comportament aberant al soferilor care se urca in masina indierent de vremea de afara, indiferent unde vor sa mearga
    Uitati-va in trafic: o masina un om
    Vai de noi
    Primarul nu poate fi altfel decat suntem noi

  3. De ce nu se extinde in permanenta linia lui 15 pana la Apicultorilor?
    Timisoara nu se termina la strada Lidia, mai mult linia lui 16 se termina tot la Lidia si destul de aproape de 15 (Padurice), de ce ar fi doua atat de aproape? E3, care ajunge la Apicultorilor, e ca si inexistenta iar in zona sunt multe blocuri (chiar si turn) si multe case care platesc impozit ca si cum au mijloace de trasport in comun, nu platesc in functie de frecventa mijloacelor de trasport in comun iar bilete/abonamente platesc toti daca au pentru ce!!!

  4. De ce nu s-a făcut lucrarea, pe Lidia, paralel cu lărgirea Căii Martirilor, acum doi ani ?!? Am fi scăpat de nebunia (repetabilă) de acolo !!! Doi ani, strângem din dinți …

    • Dacă te deranjează, doi ani pleci înapoi în Oltenezia.
      Investițiile în infrastructură se fac când ai bani nu când vrea fiecare psd-ist, aciuat din Oltenezia în Banat.

  5. Robu nu are minte. Zona Soarelui e non stop in santierul de parca e ladita cu nisip al acestui om bolnav. 8 ani de santier + inca 2. E prea mult omule ! Pleaca si lasa pe unu mai breaz.

    Fa un bine PNL-ului si lasa pe Pirtea sa candideze.

  6. Cine a venit recent in Timisoara si a patruns in camarila din primarie habar nu are ca pe Lidia s-au facut lucrari de modernizare a canalizarii, sapaturi pe toata lungimea/latimea. Sparge asfaltul, betonul, sapa 4 m, introdu tubulatura, etc
    Coltermul a avut si el propriile lucrari: sparge asfaltul, betonul, etc
    Pe Liviu Rebreanu au durat lucrarile o vesnicie (chiar daca sub alt primar, aceeasi ciocoi). Fiecare regie a spart ce a facut cea dinnainte
    Dragul meu sustinator al primarului, de-aia suntem saraci: nu avem strategii, nu stie stanga ce face dreapta si invers. La intervale variabile noi stricam ca sa avem ce reface si totul costa de 2 – 3 ori mai mult
    Cand vin alegerile gasim ceva bani si ne aruncam „CU SUPERFORTA”
    Cum ramane cu polivalenta, cu stadionul, cu bazinele de innot, etc
    Cand le promitea avea bani?