Noutati :

Se face! Drumul intre Timisoara si Autostrada Vestului, prin Dumbravita, va fi LARGIT la 4 benzi

11 iulie, 2017 - 01:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Trei proiecte au aprobat consilierii judeteni din Timis, intr-o sedinta extraordinara. Toate acestea privesc drumuri importante.

CITESTE SI: Solutia pentru mutarea stalpilor retelei de troleibuz de la Dumbravita ca sa poata fi largit drumul de la Timisoara spre Autostrada Vestului 

Astfel, consilierii judeteni au aprobat iscalirea unui acord intre CJ Timis si Primaria Dumbravita, pentru realizarea in comun a proiectului de largire la patru benzi de circulatie pe soseaua ce traverseaza aceasta comuna.

Practic, CJ Timis va cere bani europeni pentru realizarea acestei investitii, iar in cazul in care cererea va fi respinsa, ia in calcul sa largeasca soseaua cu bani de la bugetul judetean, respectiv de la bugetul local al comueni Dumbravita.

CITESTE SI: Cel mai mare stavilar din vremea Imperiului austriac si un cimitir, DESCOPERIRILE spectacol dintr-un parc din Timisoara? Ce ar putea iesi la lumina 

Largirea drumului ce leaga Timisoara de autostrada se va face pe doua segmente.

Primul de la iesirea din Timisoara si pana la urcarea pe centura Timisoarei, iar al doilea de la acest punct si pana la autostrada.

Primul segment are o valoare totala de putin peste 7 milioane de euro (inclusiv TVA), cu o durata de realizare de 42 de luni, iar cel de-al doilea are o valoare totala de 10.755.763 euro si o durata de realizare de 42 de luni.

Problema principala in realizarea largirii acestui drum a fost mutarea stalpilor care sustin firele pentru troleibuzul care circula intre Timisoara si Dumbravita. Investitia a fost realizata pe bani europeni, iar conform proiectului, aceasta nu poate fi modificata timp de cinci ani. Pentru mutarea stalpilor a fost necesar un aviz de la Autoritatea de management, aviz obtinut, mai ales ca nu se modifica functionalitatea investitiei.

CITESTE SI: Hai la CINEMA in aer liber, la Timisoara! Filme de Oscar, in Parcul Rozelor 

Am aprobat largirea drumului la patru benzi, am aprobat parteneriatul cu municipiul Timisoara si comuna Dumbravita, mai ales pentru primul sector din comuna Dumbravita, unde avem o situatie mai delicata, cu acei stalpi, care sunt in patrimoniul Primariei Timisoara. Am avut din partea primariei si a Consiliului Local Timisoara deschidere pentru acest proiect si ii felicit pentru acest lucru. Exista posibilitatea mutarii stalpilor si acum, daca obtinem acordul de la Autoritatea de management, pentru ca nu afecteaza proiectul propriu-zis. Am facut demersuri pentru a avea aprobare de la autoritatea de management”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis Calin Dobra.

Miercuri va fi depus proiectul largirii la patru benzi a drumului de la intrare in Dumbravita catre urcarea pe autostrada A1 pentru a se accesa fonduri europene.

Un alt proiect votat de consilierii judeteni marti este cel referitor la modernizarea drumului judetean 693 pentru interconectare cu autostrada A1.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Asta este o gluma proasta???In total 42 luni plus alte 42 luni=84 luni, adica 7 (sapte) ani?!?!
  Cred ca este o eroare!

  • Nu-i intereseaza decat sa ia spaga pe studiile de fezabilitate si pe proiect.
   La ce iti folosesc 4 benzi cand te vei opri la toate semafoarele.
   Se putea gasi o varianta care sa ocoleasca localitatea.

 2. cum sa faci drumul prin dumbravita si apoi mergi cu 50 la ora sa ajungi la autostrada?
  pentru ce ?
  pentru anumite firme da!
  rusine la cine conduce tara si judetul si..

 3. De ce nu scoate Robu din „joben” cârtita folosita la realizarea tunelului Michelangelo si sa faca o varianta subterana a drumului prin Dumbravita, pentru acces la autostrada?

 4. O variantă ocolitoare nu era mai bună?

 5. De pe Lugojului pe langa Remetea si Aeroport nu erea mai indicat???