Noutati :

Se extinde Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara

9 septembrie, 2020 - 09:23 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean Timisoara se va extinde cu opt paturi care vor fi asezate in cinci saloane. Investitia se ridica la 2,3 milioane de lei.

CITESTE SI: Am depasit 98.000 de infectari cu COVID in Romania. Peste 1200 de noi cazuri si 51 de morti. Avem 44 de imbolnaviri in Timis 

Vor fi realizate finisaje, vor fi montate usi automate si vor fi achizitionate instalatii de purificare a aerului.

Am votat astazi extinderea Sectiei de Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Timisoara. Este un proiect extrem de important in contextul actual, inclus pe lista de investitii, pentru care a fost realizat deja Studiul de Fezabilitate. Am ajuns in faza de proiectare si executie, iar valoarea lucrarilor este de 2,3 milioane de lei. Sectia va fi extinsa cu 8 paturi, dispuse in 5 saloane, iar lucrarile implica realizarea de finisaje moderne, instalatii performante de purificare a aerului si gaze medicale conforme cu cerintele ATI, realizarea de circuite septice si aseptice, precum si montarea de usi automate de ultima generatie. Sustin realizarea acestei investitii in regim de urgenta, cu atat mai mult cu cat implicarea Spitalului Judetean din Timisoara, cea mai mare unitate medicala din Vest, in gestionarea crizei generata de Covid-19 este exemplara. Pe alta parte, si inainte de pandemie, gradul de ocupare a sectiei de ATI era mereu aproape de 100%”, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...