Se deschide punctul de frontiera cu Serbia de pe cea mai lunga pista de biciclete din Romania, care porneste de la Timisoara

TIMISOARA. In zilele de 24 si 25 septembrie, va fi deschis, provizoriu, un punct de trecere a frontierei intre Romania si Serbia, pe pista de biciclete care porneste din Timisoara si se opreste tocmai la Zrenjanin, in Serbia.

CITESTE SI: Intersectia Drumul Boilor – Centura Sud mai asteapta. DRDP Timisoara: Primaria mai are de pus terenuri la dispozitia CNAIR pentru expropriere prin Hotarare de Guvern

Consiliul Judetean Timis a solicitat deschiderea temporara a acestui punct de trecere a frontierei, vreme de doua zile, intre orele 08.00 – 20.00.

Va incurajez sa va folositi de moment si sa va planificati o excursie cu bicicleta pe toti cei 70 de km de pista, intre Timisoara si Zrenjanin. Locurile de cazare si restaurantele din Serbia o sa fie pregatite pentru acest eveniment si cred ca o sa va puteti bucura de o experienta inedita. Trecerea o sa se poata face prezentând doar cartea de identitate”, a transmis vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Cristian Mos.

In bugetul pe acest an, CJT a prevazut suma de 1 milion de lei pentru primele demersuri in cadrul proiectului de ”Construire punct de trecere naval si pietonal de pe Canalul Bega, amplasat pe teritoriul UAT Uivar – lucrari de executie, servicii supervizare, taxe, etc”. Tot in primavara, consilierii judeteni au aprobat documentatia tehnico-economica, faza Studiu de Fezabilitate (SF) cu principalii indicatori tehnico-economici pentru aceasta investitie.

Pentru a urgenta lucrurile, Consiliul Judetean Timis a cerut containere modulare pentru ca deschiderea punctului de trecere a granitei sa nu astepte pana la momentul incheierii lucrarilor de la viitoarea cladire a autoritatii de frontiera.

Acum ramane de vazut cat de repede se va misca Ministerul de Interne pentru a implementa sistemul de verificare si pentru a deschide acest nou punct de trecere frontiera catre vecinii sarbi, care sa fie functional in fiecare zi.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Tex spune:

    Deci s-au facut 35km de pista pana la granita (de unde porneste partea sarbeasca) ca sa mergi de doua ori pe an si aia daca te sincronisezi cu timpul liber. Minunat 😍