Intersectia Drumul Boilor – Centura Sud mai asteapta. DRDP Timisoara: Primaria mai are de pus terenuri la dispozitia CNAIR pentru expropriere prin Hotarare de Guvern

TIMISOARA. S-a reluat circulatia in mod oficial pe Drumul Boilor in 5 septembrie, dupa ce s-a finalizat asfaltarea promisa de primarie pana in prima zi de scoala. Cu o singura exceptie: zona intersectiei cu viitoarea Centura Sud.

Portiunea in care cele doua drumuri se vor intalni candva intr-un sens giratoriu a ramas neasfaltata si reprezinta singura provocare pentru soferi de pe traseu.
Santierul pe Drumul Boilor oricum mai continua mult si bine, asta pentru ca mai sunt destule de facut: finalizat marcaje si indicatoare rutiere, trotuare, turnat stratul de asfalt pe pista de biciclete, umpluturi cu pamant pe spatiul verde.

Pentru a rezolva insa problema intersectiei cu viitoarea centura sud, zilele trecute, reprezentantii Primariei Timisoara precizau ca mai au si de predat terenuri catre CNAIR in vederea exproprierii.

Amplasamentul intersectiei cu centura a fost predat catra CNAIR, care si-a luat obligatia sa execute relocarea canalului ANIF si bretelele de acces. Vor trebui sa exproprieze suprafetele ramase, primaria deja predand o parte din terenul necesar. Odata finalizata aceasta etapa, CNAIR va trebui sa contracteze lucrarile pentru sens, pana atunci se va putea circula, dar intersectia cu centura este una destul de improprie„, transmitea viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau.

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara reamintesc pasii ce trebuie urmati cu strictete pentru rezolvarea definitiva a acestei probleme, aceasta dupa ce situatia a fost deblocata de ministrul Transporturilor odata cu decizia ca proiectarea si cheltuiala cu amenajarea viitoarei intersectii sa fie asumate de CNAIR.

Deocamdata, Primaria Timisoara trebuie sa urgenteze chestiunea predarii terenurilor, intrucat acestea nu vor putea fi expropriate decat prin Hotarare de Guvern, iar concomitent Tirrena Scavi sa realizeze documentatia cadastrala.

Viitorul sens giratoriu din zona conexiunii santierului centurii de sud a Timisoarei cu DC 149 (Drumul Boilor) depinde de exproprierile de teren necesare pentru realizarea acestei investitii.

La aceasta data, Primaria Timisoara trebuie sa puna dispozitia CNAIR terenurile de care mai este nevoie pentru racordul dintre sensul giratoriu si DC 149, suplimentar fata de terenurile pe care le-a cuprins anterior intr-o Hotarare de Consiliu Local, in vederea punerii la dispozitie.

Antreprenorul lucrarii centurii de sud – Tirrena Scavi – a demarat cu intarziere diligentele pentru intocmirea documentatiei cadastrale necesare acestor exproprieri, dar odata finalizata documentatia, se va trece la etapa urmatoare, pentru emiterea unei Hotarari de Guvern pentru exproprieri”, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

opiniatimisoarei.ro  va arata in 5 septembrie  cum se circula pe Drumul Boilor, intr-o filmare facuta de un cititor care si-a dus copiii la scoala folosind aceasta ruta imediat dupa incheierea asfaltarii.

***

Va reamintim, amenajarea de la Drumul Boilor a demarat in iulie 2019 si costa aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Lucrarea este executata de o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL, castigatoarea licitatiei.

Proiectul cuprinde amenajarea carosabilului cu 2 benzi, a trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, zone verzi, construirea de podete peste canalele de desecare/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, iluminat public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalului tehnic pentru cabluri.

In luna mai, Primaria Timisoara a cedat o parte din terenul pentru amenajarea intersectiei dintre Drumul Boilor si Centura Sud, insa pentru a putea incepe efectiv lucrarile  la sensul giratoriu mai sunt destui pasi de facut.

Pornita acum 3 ani si intarziata de tot felul de neajunsuri cauzate de mutarea unor stalpi de curent ai ENEL, dar si de exproprieri si amenjarea acesteui intersectii, amenajarea Drumului Boilor s-a blocat luni in sir.

Cu o lungime de nici 2 km, Drumul Comunal 149, mai cunoscut drept Drumul Boilor, asigura legatura intre Timisoara si Mosnita, venind din cartierul Plopi.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Am răsuflat usurat spune:

  Si noi (muritorii/ contribuabilii de rand) care credeam ca pmt este (ne)vinovată !

  • fotbal1 spune:

   Problema nu este ca primaria nu este vinovata, problema este ca pe timpul lui Robu a inceput idila cu acest drum si timp de 2 ani nu s-a facut mai nimic, cand s-a inceput acest proiect primul lucru trebuia sa fie exproprierile. Si aceeasi problema este faptul ca tot aceeasi angajati incompetenti (sau rudele lor) de la revolutie pana acum fac legea in primarie, nu pot fii dati jos sau dati afara chiar daca nu au performate. Deci nu ne mai mira nimic.

 2. ghita spune:

  Ruban Lacheu este un papagal, doar nu l-ati crezut ca si-a facut treaba?

 3. Daniel spune:

  Bine ca primaria se plange dar nu a trecut nici acum actele respective prin procedurile legale. Pana se face licitatia si se desemneaza un castigator e gata centura, adica peste ceva ani…

 4. Bou din categoria 1-a spune:

  Totuși, în acest joc al „drumului boilor al boilor in ultima instanta, cine sunt boii?
  Incep sa cred ca există două categorii de BOI :
  1. Cetățenii Timișoarei + împrejurimi (riverani, că sună mai frumos, (€€ și
  2. Cei care ” rezolva problema”