Noutati :

Se deschid santiere pe mai multe drumuri din judetul Timis. Unul va fi largit la 4 benzi si intra in Timisoara

11 octombrie, 2017 - 12:39 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Zece proiecte de asfaltare sau modernizare a unor drumuri judetene au fost castigate de Consiliul Judetean Timis, prin Programul National de Dezvoltare locala, iar pentru sase dintre acestea au fost obtinute avizele. Pentru celelalte patru avizele sunt in curs de obtinere.

CITESTE SI: Actiune fulger aproape de Timisoara. O tona de cannabis pusa la uscat. Ce-au mai gasit politistii de la Crima Organizata 

10 proiecte au fost aprobate prin ordinul ministrului prin PNDL2. La momentul acesta avem sase aprobate, unul a fost in sedintele anterioare, Mosnita, largire la 4 benzi. Acestea 5 care au fost trecute azi, au toate avizele. Zilele urmatoare se lucreaza, de fapt suntem in curs de obtinere a avizelor si la celelalte patru. Mai mult ca sigur ca saptamana viitoare mai facem o sedinta extraordinara pentru a le aproba si pe celelalte 4, pentru ca avem un termen, 31 octombrie, in care sa depunem documentatia pentru semnarea contractului de finantare„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Proiectele au o valoare totala de aproximativ 150 milioane lei, iar cofinantarea CJ Timis, din bugetul judetului este de aproximativ 1,5 milioane lei.

Santierele pentru cele zece drumuri s-ar putea deschide, insa, abia anul viitor, in 2018.

Conform calendarului MDRP, in decembrie ne asteptam sa semnam contractele de finantare, apoi putem da drumul la proiectare si dexecutia propriu zisa. Daca decurge totul conform graficului, in 2018 putem da drumul la lucrari pe toate cele 10 drumuri„, a mai spus Dobra.

CITESTE SI: Ultimele imagini de pe Autostrada Lugoj – Deva. Unde vor gasi soferii in curand toalete 

Proiectele castigate de CJ Timis, in cadrul PNDL:

Asfaltare DJ 588 B Rovinita Mare-Percosova-Gherman – 26,2 milioane
Asfaltare DJ 591 C, sector DN 6-Sacalaz – 7,2 milioane
Asfaltare DJ 593 A-sector Sanmartinu Sarbesc-Sanmartinu Maghiar, km 8+270-km 13+180 – 5,8 milioane
Asfaltare DJ 609 Valea Lunga Romana-Cliciova, km 7+800-12+730 – 12,8 milioane
Asfaltare drum judetean DJ 592 B, Sipet-Folea, km 34+030-38+170, L=4,14 km – 4,9 milioane
Largire la 4 benzi de circulatie DJ 592 Timisoara-Mosnita Noua – 30 milioane
Modernizare DJ 572 Lucaret-limita jud. Arad – 12,1 milioane
Modernizare DJ 693, Seceani-Fibis, km 45+211-53+711 – 16,5 milioane
Modernizare si reabilitare DJ 609 F Bazosu Nou-Bazos-Recas – 21,2 milioane
Sporire capacitate de circulatie pe DJ 609 D, Centura ocolitoare Timisoara-Aeroport – 15 milioane

Pana acum, Consiliul Judetean Timis a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru: Largirea la 4 benzi de circulatie DJ 592 Timisoara-Mosnita Noua, asfaltare DJ 609 Valea Lunga Romana – Cliciova, modernizare si reabilitare DJ 609F Bazosu Nou – Bazos – Recas, asfaltare DJ 588 B Rovinita Mare – Percosova – Gherman, asfaltare DJ 593 A – sector Sanmartinu Sarbesc – Sanmartinu Maghiar, modernizare DJ 572 Lucaret – limita Arad.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da’ n’ar inchide nici morti inelul ala de pseudocentura dintre calea Sagului si Calea Aradului, prin Utfin, Sanmihai, Sacalaz, Dudesti si Sanandrei!!! Faceti ba drumul ala de rahat dintre Dudestii Noi si Sacalaz si ati descongestionat o mare parte a Mehalei, Cetatii, etc din Timisoara. Cre’ca drumul asta dintre Valea Lunga Romana si Cliciova era de foarte mare urgenta! Inaptilor! N-aveti minte in cap nici cat un sobolan castrat.

  2. Inelul 4 Timisoara, a crapat, nimic?!
    Drumul Giarmata-giratoriu Dumbravita, unde circula mii de tiruiri si masini zilnic, nimic?!
    Idiotilor, faceti drumuri pe unde nu circula nimeni dar ignorati total zonele critice!