Se deschid noi centre de evaluare in cazul virozelor respiratorii la copii. Unul este la Timisoara

TIMISOARA. Ministerul Sanatatii anunta, joi, deschiderea a 59 de centre de evaluare care asigura asistenta medicala pediatrica in cazul virozelor respiratorii si a precizat care este procedura care trebuie aplicata, astfel incat sa fie degrevate serviciile de Urgenta, iar timpul de asteptare sa fie redus.

CITESTE SI: Incepe proiectarea primei sectii a Spitalului Judetean din afara Timisoarei. Va fi cel mai mare centru de recuperare medicala din regiune 

”Au fost infiintate centre de evaluare care asigura asistenta medicala pediatrica in cazul virozelor respiratorii, pentru a usura accesul la asistenta medicala pentru copii si pentru a reduce aglomeratia si timpul de asteptare in Unitatile de Primiri Urgente. Pentru aceasta, a fost modificat ordinul ministrului Sanatatii nr. 1.513/2020”, a transmis Ministerul Sanatatii.

La nivel national, sunt pregatite 59 de unitati ambulatorii pentru copii, cu circuite separate. Unul dintre acestea se afla la Timisoara.

”Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluati clinic de catre medicul de familie si, dupa caz, clinic, imagistic si biologic de medicii specialisti din centrele de evaluare. Acestea au spatii special destinate, cu circuite functionale corespunzatoare. Copiii a caror simptomatologie persista mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agraveaza sub tratamentul deja administrat vor fi indrumati de medicul de familie catre centrele de evaluare pediatrica”, a mai transmis ministerul.

Copiii cu simptomatologie severa sau cei cu factori de risc vor fi directionati de medicul de familie sau din centrele de evaluare catre spital (UPU/CPU).

Centrul de evaluare de la Timisoara este la Spitalul Clinic de Boli Infectioase ”Victor Babes” Timisoara, strada Gheorghe Adam, nr. 13. Telefon: 0759063402; E-mail: [email protected]
Orar: Luni-Duminica 24/24.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...