Incepe proiectarea primei sectii a Spitalului Judetean din afara Timisoarei. Va fi cel mai mare centru de recuperare medicala din regiune

TIMIS. A fost semnat contractul pentru proiectarea centrului de recuperare medicala ce urmeaza sa fie construit la Lovrin, centru care va functiona ca sectie externa a Spitalului Judetean Timisoara.

Va fi cel mai mare si mai modern centru de acest fel din regiunea vest.

CITESTE SI: Fostul consilier local USR Aida Szilagyi, atac la adresa presei si a judecatorilor. Nu-si demoleaza blocul, iar sfidarea legii o numeste ‘abordare urbanistica neinspirata’ 

Firma care a castigat licitatia are la dispozitie cinci luni pentru intocmirea documentatiei. Contractul prevede inclusiv elaborarea caietelor de sarcini, a documentelor in vederea obtinerii avizelor si acordurilor, a autorizatiei de construire, cat si asigurarea asistentei tehnica din partea proiectantului in perioada de executare a lucrarilor de construire.

Constructia propriu-zisa a centrului este estimata la 43 de milioane de lei.

Prin realizarea sectiei de recuperare medicala complexa in Lovrin se vor putea prelua pacientii Spitalului Orasenesc Sannicolau Mare si ai Spitalului „Dr. Karl Diel” Jimbolia, fiind amplasata la jumatatea distantei dintre centrele spitalicesti – cele mai mari din zona de vest a judetului. De asemenea, sectia de recuperare din comuna Lovrin va valorifica resursele geotermale ale zonei, un element definitoriu in scopul sectiei de recuperare. Centrul vine in sprijinul celor care au sechele in urma unor traumatisme, accidente sau dupa operatii ori anumite afectiuni care le-a afectat capacitatea motorie. Consultatiile si evaluarile vor fi realizate de medici specialisti de recuperare, iar tratamentele vor fi efectuate in conditii de ambulatoriu si, dupa caz, de internare continua. Capacitatea centrului va fi de 43 de paturi, care se vor imparti in aproximativ 21 saloane. Totodata, in exterior se va realiza o piscina exterioara cu acoperire retractabila„, transmit reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. ion spune:

  @joornalistii, ne ziceti si numele firmei care a castigat? si cat primeste pentru proiectare?

 2. Dan A. spune:

  Lovrin e o alegere buna din toate punctele de vedere, nimic de zis, felicit initiativa si de-abia stept sa merg acolo, ca, de, articulatiile… Daca insa nu aveau primar PNL si consiliu PNL nu stiu ce se facea acolo, probabil ramanea de caruta ca Baile Calacea, unde domina PSD-ul.

 3. ion spune:

  sunt curios de unde vine informatia ca a fost licitatie si nu atribuire directa, pe cjt.ro nu zice nimic de licitatie.