Noutati :

Se deschid frontierele, in sarbatoare, la Triplex Confinium! Timisul preda presedintia Euroregiunii DKMT

26 mai, 2016 - 01:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS. Pentru un an, Timisul a detinut presedintia Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa (DKMT), astfel ca sambata o vom preda vecinilor unguri, la sarbatoarea de la Triplex Confinium, locul in care se intalnesc frontierele celor 3 tari vecine: Romania, Serbia si Ungaria.

In acest an va fi organizat un dublu eveniment: deschiderea frontierei Triplex de la Beba Veche si Adunarea Generala DKMT de la Sannicolau Mare.

Ceremonia de deschidere a frotierei Triplex Confinium se va face la ora 10.00, in prezenta presedintilor Consiliului Judetean Timis si Consiliului Judetean Csongrád, dar si a guvernatorului Provinciei Autonome Voivodina.

Fanfara “Pro Amicitia” din Timisoara va intona imnurile celor trei tari si Simfonia a IX-a de Beethoven (Oda Bucuriei).

La ora 10.30 va avea loc traditionalul crosul transfrontalier, dupa care participantii vor pleca spre Sannicolau Mare.

Granita va fi deschisa in data de 28 si 29 mai, intre orele 10.00 – 18.00.

La ora 12.00, in castelul Nako din Sannicolau Mare, va avea loc Adunarea Generala a DKMT. Principalele puncte pe ordinea de zi sunt: prezentarea proiectelor de infrastructura planificate pe perioada de programare 2014-2020 in regiunea de frontiera; propunere de colaborare cu jandarmeria din Serbia; decernarea premiilor de excelenta ale DKMT, prezentarea pe scurt a proiectelor castigatoare; predarea presedintiei in exercitiu a DKMT catre judetul Csongrád.

De la ora 14.30 va avea loc Adunarea Generala a Asociatiilor Agentiei de Dezvoltare DKMT (AGA DKMT), unde se va discuta bilantul pe anul 2015 si proiectele care urmeaza sa fie depuse in viitor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...