Noutati :

Se cumpara tomograful de copaci cu aproape 40.000 de euro la Timisoara, la doi ani dupa anunt

17 iunie, 2021 - 12:13 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Au trecut mai bine de doi ani de cand fosta administratie promitea ca, pentru a evalua sanatatea arborilor din oras, inainte de a-i taia sau transplanta, va cumpara un tomograf pentru copaci.

Actuala administratie, care, la randul ei promitea ca nu va mai taia copaci in oras ca odinioara, dar tot a facut-o, incepe procedurile pentru cumpararea unui astfel de aparat.

Au fost demarate procedurile de achizitie a unui set tomograf pentru evaluarea sănătății arborilor. În baza contractului care va fi încheiat se achiziționează un set tomograf, 6 licențe și se vor instrui 6 persoane, care vor lucra cu aparatul respectiv.

Verificarea stării de sănătate a arborilor înainte de a se propune tăierea este o metodă modernă, prin care pot fi salvați de la tăiere copacii sănătoși.

Creşterea calităţii factorilor de mediu în Timişoara, prin îmbunătăţirea măsurilor de gestionare a arborilor urbani, îmbunătăţirea măsurilor de gestionare a vegetaţiei arboricole urbane prin folosirea de echipamente şi software-uri specializate în diagnoza şi evaluarea riscurilor arborilor şi pregătirea personalului de specialitate din cadrul primăriei, este un obiectiv al actualei echipe de conducere a Primăriei Timișoara„, transmite biroul de comunicare al Primariei Timisoara.

Valoarea estimata a achizitiei este de 155.000 de lei fara TVA, adica putin sub 38.000 de euro. Durata contractului este de 4 luni, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este 7 iulie 2021.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Aproape toți arborii tăiați în oraș în ultimul timp erau arbori sănătoși, cei cu probleme, neviabili, care trebuiau tăiați, se vedeau cu ochiul liber, deci nu pot să-mi dau seama care va fi utilitatea acestui gadget pe care cei din primărie îl cumpără pe banii cetățenilor. Ce arbori în dilemă de a fi tăiați sau nu, găzduiește orașul, de este necesar un asemenea echipament, când cei care toaleteaza sălbatec primăvara copacii, au pe conștiință zeci de arbori care nu mai apucă toamna din cauza idioțeniei lor!?

    • Faptul că folosești un limbaj suburban și mai ales toleranța redacției și autoarei articolului complici la această atitudine total necivilizată față de opinia cuiva în legătură cu un subiect, banal în fond, mă face să mă îngrozesc la gândul reacțiilor de tip fascist ce ar putea să apară în cazul unei mize reale.