Noutati :

Se cumpara primele echipamente medicale pentru noua maternitate Bega, ce se construieste langa Spitalul Judetean Timisoara

3 iulie, 2022 - 09:07 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Spitalul Judetean Timisoara a demarat prima licitatie pentru achizitionarea unor echipamente medicale pentru noua cladire in care se va muta Maternitatea Bega, ale carei lucrari de construire sunt in toi.

CITESTE SI: Lucrari suplimentare la noua maternitate ce se ridica langa Spitalul Judetean Timisoara. Licitatie de 16 milioane de lei

Suma pusa la bataie pentru prima tura de aparatura de specialitate este 3.819.670 lei din care:
– investitie in echipamente medicale pentru departamentul de microbiologie clinica: 988.653 lei fata TVA
– echipamente medicale pentru departamentul de genomica, pentru diagnostic si screening genetic de precizie: 2. 831.016 lei fata TVA

Data limita pentru depunerea ofertelor este 4 august.

***
Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene si prevazuta sa dureze 2 ani, cu tot cu proiectare, iar costurile initiale se ridicau la aproximativ 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care este ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru o mai mare eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani si nu a fost construita in scopuri medicale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ceea ce nu am realizat, este legat de parcări ptr parinti, vizitatori, bolnavii in așteptare.
    Undeva in Germania, într-un oras universitar spitalul „municipal cu restul” are o parcare de peste 1500 de locuri. Au fost „ăia” tâmpiți cand au proiectat astfel amplasamentul și parcările? Sau „ăia” au fost ” alții”