Noutati :

Lucrari suplimentare la noua maternitate ce se ridica langa Spitalul Judetean Timisoara. Licitatie de 16 milioane de lei

30 iunie, 2022 - 12:26 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Lucrarile la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara sunt in grafic. Constructorul a trecut la edificarea etajelor unitatii medicale, dupa ce la inceputul lunii finalizase deja demisolul.
Structura de rezistenta va fi gata pana in octombrie, a dat asigurari antreprenorul care si-a pus ambitia sa ridice cate un etaj pe luna.

Intre timp, Consiliul Judetean Timis a lansat o licitatie pentru o serie de lucrari suplimentare, dupa ce proiectantul a actualizat devizul general la nivelul preturilor de acum si a completat lista interventiilor estimate.

Valoarea devizului general rezultat la faza de proiect tehnic (PT), aprobat prin HCJT nr. 172/21.07.2021, a fost de putin peste 64 milioane lei, TVA inclus. Valoarea devizului general actualizat, aprobat prin HCJT nr. 154/25.05.2022, este de aproape 74 milioane lei, TVA inclus.

Actualizarea a fost necesara intrucat in urma elaborarii proiectului tehnic au rezultat lucrari suplimentare fata de cele estimate prin SF si, respectiv, ofertate si contractate. Deoarece aceste lucrari suplimentare fac obiectul unei noi proceduri de achizitie, pretul acestora a trebuit actualizat de catre proiectant la nivelul preturilor din luna aprilie 2022„, transmit reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Valoarea estimata a contractului pentru aceste lucrari suplimentare, la noile preturi este de 16.464.795 lei fara TVA.

Este vorba despre „lucrari de arhitectura interioara: compartimentari, finisaje, confectii metalice, tamplarie usi si ferestre, lucrari speciale pentru cerinte medicale (amenajare camera curata, usi speciale cerinte medicale, radioprotectie pereti si tavane); – Instalatii sanitare exterioare de canalizare pluviala si lucrari civile aferente, obiecte sanitare si retea recirculare; – Instalatii termice si ventilatii spatii generale in completare; – Instalatii electrice exterioare, tablouri electrice si echipamente suplimentare; – Instalatii distributie TV, digital signage, ceasoficare si sonorizare evacuare; – Dotari si echipamente arhitectura, sanitare medicale, HVAC, electrice – Building Management System. Lucrarile aferente prezentei documentatii, vor fi realizate in conformitate cu prevederile caietului de sarcini, documentatiei postate in SEAP si a legislatiei in vigoare. Lucrarile care fac obiectul prezentei proceduri se vor realiza in 213 zile de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor de catre beneficiar„, se arata in documentatia din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Aceste lucrari suplimentare se vor realiza in perioada alocata finalizarii constructiei, in incinta santierului aflat in toi, fara ca cele prevazute in contractul initial (acum in derulare) sa fie intrerupte pe perioada desfasurarii noului contract.

Ofertele pot fi depuse pana in 8 august.

***
Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Lucrarea este finantata din fonduri europene si prevazuta sa dureze 2 ani, cu tot cu proiectare, iar costurile initiale se ridicau la aproximativ 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Suprafata noii maternitati, care este ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.

In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – „curat, murdar, intermediar si neutru”, pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru o mai mare eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.

Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.

Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani si nu a fost construita in scopuri medicale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bine ca nu a contractat PMT lucrarea, ca rezilia si contractul asta in faza in care se afla!!!
    Poate pana in 2040 vom vedea si functionand aceasta maternitate, cel putin una intr-un municipiu de 400.000+ locuitori care sa nu fie situata intr-o cladire in prag de prabusire!
    Pacat ca, probabil, atunci se vor naste mult mai putini copii… Noroc cu sectia FIV