Se cauta proiectant pentru transformarea cinematografului Freidorf din Timisoara in centru cultural si educational

TIMISOARA. Primaria Timisoara a scos la licitatie serviciile de proiectare si asistenta tehnica, iar interventiile propuse prin proiect vizeaza investitii in reabilitarea si dotarea cladirii destinate utilizarii publice pentru servicii sociale si activitati culturale.

Viitorul Centru Cultural si Educational Freidorf, de pe strada Nicolae Andreescu, va cuprinde o cladire pe doua niveluri, cu toate echipamentele si dotarile necesare. Aici urmeaza sa fie oferite servicii culturale si va fnctiona un centru de zi pentru cei cu domiciliu in cartier.

Valoarea totala a investitiei este de 2.318.260,05 lei TVA inclus, iar banii sunt obtinuti prin GAL Freidorf. Cererea de finantarea fost depusa la ADR Vest, fiind in etapa de evaluare tehnica.

Valoarea estimata a serviciilor de proiectare este de 56.175,33 lei, fara TVA, iar ofertele trebuie depuse pana in 12.11.2021, ora 23.59.

Iata mai jos stadiul lucrarilor la toate cinematografele Primariei Timisoara:

– Cinematograful Studio-primul cinema de arta al Timisoarei, unde lucrarile de demolare au fost realizate in proportie de 95%, iar stadiul executiei lucrarilor de reabilitare este de aproximativ 15%
– Cinematograful Arta, care a fost dat in administrare Teatrului Maghiar de Stat.
– Cinematograful Timis, care este in faza de finalizare a licitatiei pentru desemnarea constructorului.
– Cinematograful Fratelia -este semnat contractul pentru servicii de proiectare, dar a fost suspendat, deoarece a fost inregistrata o solicitare de revendicare a imobilului in baza Legii 10/2001. Primaria Timisoara a castigat procesul in prima instanta, reclamanta a facut recurs si a fost stabilit un termen de judecata in luna decembrie 2021.
– Cinematograful Victoria- lucrarile pe partea de rezistenta s-au finalizat, lucrarile de instalatii au fost realizate 90%, fatadele exterioare sunt realizate de 95%.
– Cinematograful Dacia- se executa lucrari de reabilitare a imobilului, armare, turnat betonul la placa in zona culisei/tribune, hidroizolatie la terasa si incep lucrarile de consolidare a structurii de rezistenta la stâlpi, grinzi si planseu, dupa care incep lucrarile la instalatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Rebelul spune:

    In sfarsit se misca lucrurile si in Freidorf spre modernizare. Oamenii si-au renovat casele si se astepta si de la Primarie o miscare in acest sens. Orice activitati civice/culturale sunt binevenite.
    Apropo, cinema Arta arata chiar rau de tot, daca mai treceti prin zona si vedeti in ce hal arata.