Se cauta o firma care sa construiasca baza sportiva din zona Mircea cel Batran, la Timisoara. Va primi peste 1,6 milioane euro

TIMISOARA. A intrat in linie dreapta procesul pentru amenajarea unei noi baze sportive, pe strada Mircea cel Batran din Timisoara. A fost lansata licitatia pentru amenajarea complexului sportiv, care urmeaza sa cuprinda un teren de fotbal la standardele impuse de FIFA si FRF pentru disputarea meciurilor oficiale, dar si pentru a incuraja sportul de masa.

CITESTE SI: Sa fie galbene si tramvaiele Bozankaya de la Timisoara, chiar daca s-ar putea pierde banii europeni. Administratia Fritz face orice sa le vopseasca. A concediat echipa de proiect si a pus in loc un ‘ratangiu’ si o fosta ‘purtatoare de trepied’ a lui Nicolae Robu 

Valoarea estimata a lucrarilor se ridica la aproape 8 milioane de lei, adica aproximativ 1,6 milioane de euro, bani de la bugetul local. Firma care va castiga licitatia va avea la dispozitie 17 luni pentru a finaliza investitia, din care 11 luni pentru executia propriu-zisa.

Noua baza sportiva e planuita sa fie ridicata pe un teren de 8927 de mp. Complexul va fi format dintr-un un teren de fotbal, cu o suprafata sintetica si dimensiuni conform reglementarilor FIFA, si va fi dotat cu o tabela de marcaj.

Langa terenul cu suprafata sintetica va fi amenajat inca unul, de dimensiuni mai mici, pe care se va putea juca handbal, baschet sau minifotbal. De asemenea, baza sportiva este prevazuta si cu o pista de atletism de 50 de metri cu suprafata din tartan.

In cadrul complexului urmeaza sa fie ridicata si cladirea administrativa pentru vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sala multifunctionala, birouri, un punct de paza si o zona de depozitare. Deasupra constructiei va fi amenajata o tribuna, cu 437 de scaune, dispuse pe 7 randuri separate, in 3 sectoare.

Este planuita si amenajarea a 25 de locuri de parcare pentru autoturisme si tot atatea pentru biciclete.

In zona urmeaza sa fie plantati 38 de arbori, un aliniament nou de vegetatie pe strada Ciocarliei, arbusti si gazon de tip rulou pe langa vegetatia existenta si va fi montata o instalatie pentru irigat zona verde. De asemenea, urmeaza sa fie amplasate banci si cosuri de gunoi si va fi montat si un sistem de iluminat ambiental.

Termenul pana la care se pot depune ofertele este 24 mai, la ora 15.00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. dorel spune:

  Atatea si atatea „stiri” cu atatea „cautari” de firme care sa faca j’de mii de proiecte/studii sau alte cele …, ca le-am pierdut numaratoarea.!
  Pentru terenul si bazinul din Lipovei respectiv cel din Buziasului au fost facute toate studiile posibile, toate proiectele tehnice, contractele de executie au fost semnate !!!
  Daca sau cheltuit atatia bani pana sa ajuns la aceste faze, de ce naibii nu continua sa le si finalizeze ??? de ce naiba continua sa se faca alte zeci de studii si proiecte …???

 2. Liviu spune:

  Fritz saracu nici el nu mai stie ce cauta. De 3 ani cauta degeaba. Deocamdata traieste din proiectele lu Robu

 3. corial spune:

  Sunt bine venite bazele sportive din cartiere. Dar oare Usoda din centru nu se poate reabilita? E o plaga in centrul orasului, Capitala Culturala Europeana!

 4. puiu spune:

  Domnilor primar,viceprimariIII locuieste cineva din d-voastra in Mircea cel Batran??? Va reamintesc ca tot dv. a-ti afirmat ca proiectul este APROBAT, studiile sant ok contractele de executie sant semnate banii sant alocati.. in LIPOVEI ……. ..dar se cauta constructor..Acum in campania pre electorala se uita ce au spus in legatura cu LIPOVEI si se arunca cu ,,nada”in alta zona care nici nu era in plan..
  va reamintesc ca ex primarul a spus inca din2014 ca,,in luna oct 2014 se va incepe lucrarile in Lipovei.dar in 2023 cu toate proiectele ,studiile aprobate,contractele de executie aprobate si PLATITE,,au fost ,,uitate de primarie,,,?Amintiti-va si promisiunea cu stadionul de rugby din BUZIASULUI unde ex primarul a pozat pe site stad.din PLOIESTI. .de 30 de ani se promite dar….. banii platiti de populime se duc in ,,,buzunarele………..cui TREBUIE.

 5. Az spune:

  Păi dacă Fritz nu a vrut bază sportivă în Lipovei cum a fost in proiectul inițial… las că firmă câștigătoare a dat primăria în judecată…

 6. Mihai spune:

  Stau in zona si nu stiu ce utilitate are o “baza sportiva” care sa aiba un teren mare de fotbal impreuna cu o tribuna, in afara de a cheltui banii publici.
  Fotbal pe teren mare este jucat de prea putini oameni ca sa merite o astfel de investitite. Mai bine doua terenuri de sintetic fotbal si/sau baschet si o pista rotunda de alergare(cea de 50m prevazuta in proiect e, in cel mai bun caz, o gluma). Actuala configuratie a bazei nu este destinata lucuitorilor din cartier.
  A fost vreo consultare publica inainte de a se lua decizia inteleapta?
  Il invit pe domnul Primar sa stea la o discutie cu noi cei din zona Ronat inainte de a se arunca cu capul inainte in investitii stupide. Poate descopera ceva noutati.