Se cauta o firma care sa aprinda lumina, dirijat si inteligent, in Parcul Botanic din Timisoara, cu bani europeni. S-a lansat licitatia de 700.000 de euro

TIMISOARA. La inceputul lunii mai un proiect european in valoare de aproape 4 milioane de lei a fost semnat, la Primaria Timisoara, pentru instalarea unui nou sistem de iluminat public. Unul inteligent, ce va putea fi dirijat din Centrul de Monitorizare a Traficului din oras.

CITESTE SI: Premiera pentru Romania. Zeci de arme si componente, realizate cu imprimante 3D, ridicate din casa contrabandistului irakian, de langa Timisoara. Barbatul, fost ofiter in armata, a fost retinut. Video 

Acum se cauta o firma care sa realizeze acest proiect ce vizeaza extinderea iluminatului public in Parcul Botanic, in cadrul acestuia vor fi montati 219 stalpi cu tot atatea becuri tip LED, dar si un sistem de telegestiune.

Primaria a lansat licitatia in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, iar valoarea contractului este de 2.841.099 fara TVA, adica putin peste 700.000 de euro cu TVA, suma ce va fi acoperita aproape in totalitate din fonduri europene.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 17 august.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Robica spune:

  Stai ca pun astia coada la cireas. De un sensor simplu de lumina nu au auzit? sau trebuie chelututi bani pentru sistem „smart”. Totul e smart acum, mai putin oamenii.

 2. GetaBioenergeta spune:

  La căte noutăți ale tehnologiei s-au implementat în toate celelalte parcuri reabilitate, mă aștept ca acest sistem Smart că Deștept tușeau dacă îi spuneau, să mărească intensitatea luminoasă atunci când te apropii de un stâlp și să revină la un nivel minim când te îndepărtezi, iar din difuzoarele ascunse in iarba sa se audă in surdina flaute tibetane sau ciripit de pasarele.

 3. Dan A. spune:

  Se apropie alegerile, se inmultec promisiunile. De un lucru mi-e teama cand vine de la administratia Robu: de sisteme numite „inteligente”. Am mai patit-o, a fost de ajuns.