Se cauta firme care sa amenajeze doua toalete inteligente cu peste 90.000 de euro bucata in zona centrala la Timisoara. Primaria a lansat licitatia

TIMISOARA. Administratia Fritz a intocmit inca din iunie Studiul de Fezabilitate pentru doua WC-uri publice inteligente, care se curata singure, iar acum a lansat licitatia pentru gasirea unor firme care sa le construiasca.

Toaletele ar urma sa fie ridicate in Piata 700 si Parcul Civic (din spatele Ceasului Floral).

CITESTE SI: N-a fost scoasa nici o cupa de pamant de sub liniile de cale ferata, la mai bine de un an si jumatate de la pornirea lucrarilor la Pasajul Solventul din Timisoara, dar vicele Ruben Latcau anunta un ‘progres vizibil’. In ianuarie 2024 ar fi trebuit sa fie gata 

Conform anuntului publicat in SEAP, Primaria Timisoara este dispusa sa plateasca 376.848 lei fara TVA, adica putin peste 91.000 euro cu TVA, pentru cea din Parcul Civic, respectiv 377.395 lei fara TVA, adica tot putin peste 91.000 de euro cu TVA pentru cea din Piata 700.

Toaletele inteligente sunt special concepute cu sistem ignifug si antivandalism, sistem de inchidere-deschidere automat pe baza de cartela si/sau monede si vas de toaleta cu sistem de autocuratare si dezinfectie. Toaleta va avea sistemul de spalare a mainilor, dozatorul de sapun, uscatorul de maini automatizate. Dispune de sistem de telecontrol si monitorizare de la distanta pentru transmiterea 24/24 de ore a parametrilor de functionare. Ambele toalete vor beneficia de buton de panica SOS ce deschide automat usile toaletei, chiar si in cazul penelor de curent, senzori de miscare si optic si dimensiuni potrivite inclusiv persoanelor cu dizabilitati, supraveghere cu camere a exteriorului toaletei, sistem de incalzire si ventilatie„, anuntau reprezentantii primariei la momentul finalizarii documentatiei.

Langa toalete va fi instalata si cate o cismea.

Timpul de realizare a proiectului este de 9 luni, din care 7 luni pentru proiectare si 2 luni pentru executia propriu-zisa.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 2 octombrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Spilbrergovici spune:

  Pentru 90.000 E ma kc gratis la pom.

 2. Mitica spune:

  Nesimtitii de la USR isi permiteau sa arate cu degetul pe hotii de la PSD&PNL pentru ca faceau toalete de zeci de mii de euro, si ei acum fac fix acelasi lucru

  #lafeldehoti

 3. Trigo spune:

  91.000 euro pentru o astfel de toaleta? Va da-ti seama cati bani sunt? Apartamentul meu de 2 camere(bucatarie separata si pot face open space si mai castig o camera daca vreau) la et1, a costat 78.000!!!!!! Un APARTAMENT!!!!!! Cum sa coste atat de mult ma…incredibil……….fereasca Dumnezeu…si vine un incult in prima noapte si o vandalizeaza…..91.000 vai de mine. Intrebarea e, cine are de castigat din asta? Ca noi locuitorii nu, noi ne facem nevoile acasa. Sau cine face profit de 30-40/000 eurooooo…..

 4. marius spune:

  Si astia (Fritz si gloata) strigau de hotie ?
  Nu mai bine faceau vreo 10 (poate si mai bine) de toalete proaste de banii astia? Doamne, ar trebui reamenajata roata (in piata Ghe. Doja) si „rotisati” toti nenorocitii astia de fura ca-n codru.

 5. Timisoara2020 spune:

  Este o RUSINE sa nu ai in centrul orasului cel putin 3 toalete decente , inteligente , o rusine. Avem un oras unde misca foarte greu lucrurile. Nustiu dar chiar nu avem si noi un timisorean care sa candideze si sa faca niste eforturi pt acest orasss? Promit ca il votezzz.

 6. ITist spune:

  #usrsunthoti

 7. Jack spune:

  Si in Traian unde exista o toaleta, incapabilul de Fritz o tine incuiata seara!

 8. Rahat cu doi ochi spune:

  90 mii euro o toaleta ??? Astia sunt cretini ??? Pe banii noștri ??? DNA ??? Curtea de conturi ??? S-au rezolvat toate problemele din oraș, din scoli, din spitale, din gradinite, sau făcut toate parcările subterane și supraterane, s-au cumpărat tramvaie și autobuze noi care vin din 5 in 5 minute, etc etc, iar tot ce ne lipsește sunt toalete cu 90 mii euro bucata ??? Cu siguranța se va găsi o firma USR-ista ca sa rezolve marea problema o Timișoarei cu cele 2 toalete.

 9. Adrian spune:

  Nu mai comentez prețul nefiresc. Mă miră asocierea dintre latrină și inteligență. Sigur, în piața Timișoara 700 este nevoie de un echilibru între inteligența closetului cu apă și cea a utilizatorilor. În preajma ceasului floral este nevoie de un closet. Eu cred că s-ar putea amenaja chiar în interiorul ceasului, pentru a da o utilitate construcției. În rest, tot înainte! Rog autoritățile să analizeze ce alte priorități urgente mai are orașul nostru.

 10. fara_hotie spune:

  USR mai zicea ca PSD si PNL fura. Cum sa dai atatia bani pe 1 toaleta publica ? USR, cum era aia cu penalii in functii publice si cu O Romanie fara hotie ?

 11. Mihai spune:

  Dar din ce naiba is facute toaletele alea? Din hawur pur?